Wpis z mikrobloga

Kupiłem od ziomka drukarkę 3d w częściach i podczas składania tego monstrum do kupy spaliłem płyte główną - ot poleciał dym nadal nie wiem dlaczego.
Jaką polecacie płytę Z DOBRĄ DOKUMENTACJĄ I INSTRUKCJAMI ta S6 od fystecu to był dramat..
Sprzęt z którego składa się ta drukarka:
5x TMC2208 - 1 chyba spalony
2 silniki osi Z
BLtouch
24V zasilacz z lampek ledowych o mocy 360W
wyświetlacz z CR10 z Endera 3 (3 wejścia EXT)

Jaką płytę polecacie by to po prostu działało dobrze i było fajnie opisane ? Czy warto dopłacać do 32 bitowej płyty czy 8 bitowa jest ok ?
#drukarki #druk3d #ender3 ? #pytaniekiciocha #pytaniedoeksperta
niebadzogrem - Kupiłem od ziomka drukarkę 3d w częściach i podczas składania tego mon...

źródło: comment_1666618037qWLSV6BWKJxzsxjbsQOgeK.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Portier-Harry_Portier: Robiłem wdg tego i piny od wyświetlacza są z dupy opisane. Kable można wpiąć na 4 sposoby i dopiero za 412341241 kombinacją ruszyło :P Do teraz nie wiem jak się spaliła.
Szukam czegoś na zasadzie wepnij to tu to tam, zworki mają być tak i tak. Zestaw mam raczej standardowy tj ender 3 + bltouch + 2 silnik ( jeszcze nie zamontowany) od osi Z. To szukam czegoś gdzie
  • Odpowiedz
Szukam czegoś na zasadzie wepnij to tu to tam, zworki mają być tak i tak. Zestaw mam raczej standardowy tj ender 3 + bltouch + 2 silnik ( jeszcze nie zamontowany) od osi Z. To szukam czegoś gdzie kupuje płytę z/bez sterownikami silników krokowych. Z grubsz kopiuje kod z neta, ustawiam zworki jak w necie rozpisane i po prostu działa :

@niebadzogrem:

duet wifi
  • Odpowiedz