Aktywne Wpisy
samsepiol +18
Też odnosicie takie wrażenie że w opinii publicznej mówi się tak głośno o zarobkach w IT ze względu na ich jawność względem innych zawodów? Przecież nie trzeba nawet szukać prawników czy lekarzy. Myślę, że taki fizjoterapeuta, tynkarz czy elektryk spokojnie wyciągnie po 100 pln/h w górę. Wymiana zwykłej skrzynki z bezpiecznikami to koszt rzędu 400 zł za 2h roboty, ale jakoś nikt nigdy nie mówi „ooo ty jesteś elektrykiem to musisz zarabiać
vynt +55
#polska #polacyzagranica #heheszki #husaria
Komentarz usunięty przez moderatora
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: na emeryturę to chyba trzeba stąd uciekać, bo nie będzie komu Cię leczyć, a zdrowie w późnych latach bywa kapryśne
@dzek: Dlatego odkładam kasę, by być niezaleznym od rządzących.
Nie chcę nic, kupie domek pod lasem, bedę miał dwa psy, słomkowy kapelusz, za wszystko zapłacę, za lekarza itp.
Zakupy w lokalnym sklepie raz na miesiąc i tyle mnie widzieli
Co z tego że za gramanicą jest tak samo albo gorzej tylko nie widać tego na pierwszy rzut oka XD
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: no pis peło jedno zło xD
@LajfIsBjutiful: pewnie, tfu, Polonia z Hameryki. Oni są najgorsi, do tego to w znacznej większosci turbopisowcy
Później jak już masz dom samochód i dobra pracę, stać cie na prywatnego lekarza i żłobek to nie jest źle, chyba że komuś z politycznych zajdziesz za skórę.
Co do samego postu, to hipokryzja w wypowiedzi się rzuca, nie samo plucie na Polskę. Na przykładzie Polonii
@BornToDie69: @spokojnyinformatyk: no super a inne kraje mają rzeczy których może pozazdrosić Polska np stabilne prawo, niebudowanie żądów autorytarnych, nie sklejanie państwa z kościołem czy powietrze, którym da sie oddychać zimą.
Komentarz usunięty przez moderatora