Aktywne Wpisy
TSR44 +347
ATAT-2 +418
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Chciałbym zacząć przygodę z kawą na poważnie. Podoba mi się Gaggia Classic Pro, oglądałem kilka recenzji.
Głównie piję czarną kawę, więc kierunek raczej espresso.
Szukam młynka, który nie pochłonie niewiadomo ile pieniędzy - tj. nie chcę wydać więcej niż ~500 PLN.
Mój typ to Graef cm 702.
Zapytaj @fotograf_warszawiak świeżo po
Idąc taką logiką to startując w malarstwie powinienem kupić od razu pędzle z końskiego włosia za 500 PLN/sztuka, bo inaczej to nie malowanie.
Ale nie ma nic gorszego niż za duże skoki między gradacją mielenia. W pracy mam Sage Barista Express, którego młynek ma 18 ustawień. Większości kaw nie da się ustawić idealnie bo np. przy
Co jest nie tak z Graefem? Mieli za grubo, trzeba montować podkładki, niestabilne mocowanie żaren, nierówny przemiał, krokowa zmiana
@fotograf_warszawiak: miałem podobnie i
@NPC_358034: dobry wybór, też był okres że go rozważałem :)
a jak odżałować piniądz i doposażyć go w SSP to już w ogóle ratio wydatki/zyski jest wypasione :)