Wpis z mikrobloga

W miejscu, gdzie będę mieszkał dostępna jest tylko neostrada z prędkościami do 20 Mb/s. Jest sens kombinować z jakas radiówka albo internetem mobilnym, czy lepiej zostać przy takim stałym łączu z orange?

#orange
#internet
#neostrada
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nigolzs: zależy do czego tego potrzebujesz. Jeśli ważne jest, żeby nie było zgubionych pakietów (np. do gier) to lepiej stałe łącze. Do praktycznie wszystkiego innego lepsze będzie LTE/5g jeśli masz wystarczająco dobry zasięg.
  • Odpowiedz
@nigolzs: zanim weźmiesz mobilny to kup sobie karty sim prepaid Plus/Orange/T-Mobile i sprawdź sam jak wygląda prędkość neta w miejscu, gdzie masz zamiar go używać, bo na mapkach może być świetnie, a nawet na wyświetlaczu telefonu może być cudowne - LTE/5G, a w rzeczywistości sieć może być tak zapchana, że nie wyciśniesz więcej niż 1Mb/s
  • Odpowiedz
@nigolzs: uważaj bo jakość kabli Neostrady często jest już bardzo zła a zwiążesz się umową. Ja przeszedłem taką drogę. Najpierw była neostrada 20mb, potem radiówka 20 mb, a teraz jestem na T-Mobile bez limitu i mam 50 mb. T-Mobile najlepszy zdecydowanie ale wiadomo trzeba sobie sprawdzić jakie btsy masz w okolicy i czy nie są zatkane
  • Odpowiedz
@nigolzs: Jeśli radiówka oferuje lepszą prędkość i ping, to nie ma co wybierać tej c--------y z orencz. W obecnej chwili po 3 latach z orange wolałbym wolniejszą, a stabilniejszą radiówkę niż tą c--------ę co problemy z netem ma co kilka dni, a ich technicy mają w------e na prace.
  • Odpowiedz