Wpis z mikrobloga

@BySpeedy: ja aktualnie używam Power of Nature Fees Favorite. Przy większej paczce wychodzi ok 30zl/kg, a ciezko o lepsza skladowo karmę. Tauryny ponad 3200mg, węgle na poziomie poniżej 6%. Ta Josera myślę, że do 30% się rozpędzi. Ogólnie teraz jest tak, że te wszystkie "grain free" są spoko, bo nie ma zbóż, ale za to ziemniaków, czy jakiegoś grochu napchane pod korek. Ja mam 2 Maine Coony, z hodowli wyszli
  • Odpowiedz
@Lujdziarski Mirek a nie masz wrażenia, że Kotek mniej chetnie zjada feringe?
Moja wpieprzala rowno od 2 lat, tymczasem od poprzedniej dostawy kręci nosem. Poczytałem i okazało się że trochę namieszali że składem, nie ma już przyjemnego zapachu, a na grupkach co i raz pokazują jakieś duze ostre kawałki kosci wyjęte z karmy.
  • Odpowiedz
@adamek07: Ciężko mi powiedzieć, kości nie znalazłem ale jakieś większe tkanki. Do roku z kawałkiem dobrze jadł, od jakiegoś czasu wybrzydza. Smak kaczki od feringi uwielbia i jak miałem, to bardzo szybko znikała. Dałem mu karme od miamor i od poludnia leży, wybrzydzał mi też Grau. Może coś w tym jest? Sam nie wiem, będę obserwować, ale myślę, ze to wynika po prostu z tego kota. Rok temu na zime
  • Odpowiedz
@adamek07: Nie do mnie pytanie to się wypowiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Coś jest z tą feringą, nasza kotka ma jeden smak po którym zaczęła wymiotować, coś ją tam chyba od niedawna uczula. Jeśli ją nachodzi wybrzydzanie to głównie gdy leci puszka Feringi i to obojętnie jaki smak :(
  • Odpowiedz
@makkpol69: Mi ładnie jadł, jak suchej nie dostawał. Teraz mokrej bez suchej nie chcę zjeść i muszę mu posypać mokrą suchą. Ten waży 7kg, jadł z 5-6 razy, teraz je z 3. Najwięcej wciągnął 585 g w dzień. Wcześniej wody nie pił, bo w sumie starczało mu to z mokrej, teraz z 2-3 razy widze jak pije wodę, może też przez to zmniejszył posiłki.
  • Odpowiedz