Wpis z mikrobloga

#mazda Witam, dostałem wycenę na leasing nowej 6 i mam kilka pytań na które może ktoś z was będzie w stanie mi odpowiedzieć. Jak to jest z systemem infotaiment w mazdzie? Działa to z carplay dobrze? Słyszałem tylko ze to system sprzed dekady. Widziałem też dużo opinii ze mazdy rdzewieją. Wiadomo ze gdybym się zdecydował na zakup to od razu bym zabezpieczył podwozie ale tez jestem ciekaw jak to jest z lakierem? Jest trwały czy odpada od samego patrzenia? Chce wziąć 2.0 w automacie i nie wiem czy to nie za mało dla tekiego samochodu.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest trwały czy odpada od samego patrzenia?

@dac14: Miałem dwie Mazdy aczkolwiek one to jednak inna era motoryzaccji:
- Mazda 6 z 2005 r. Po 16 latach pojaiwły się lekkie purchle na nadkolach i progach + od jakichś 3/4 lat zabezpieczane podwozie
- Mazda 2 z 2008 r. Wstawiałem już kawałek progu + podwozie dość mocno dostaje po dupie. Max 3 lata jeszcze pojeździ.
Imo, jesli nei planujesz tej 6ki na dłużej niż 10 lat to nie rpzejmuj
  • Odpowiedz
  • 0
Dlaczego w 22 planujesz kupic auto, któ4e miało premierę prawie dekadę temu?

@pokey: teraz mam octavię 4 i cholera mnie z nią trafia. Problemy z systemami i wszystko dotykowe. Jak mi zgaśnie ekran co często się zdarza nie mogę w aucie nic zrobić, nawet klimy czy radia zmienić. W dodatku mam liftback a mam sporego psa i biorę pod uwagę powiększenie rodziny wiec kombi będzie potrzebne. Nie potrzebuje nie wiadomo
  • Odpowiedz
@dac14: Co to znaczy, czy działa dobrze? Mam 3 letnia mazdę 3, car play działa, ale tylko po kablu, co jest nieco irytujące. Osobiście wolałbym jednak chyba sterowanie dotykowe, i tak większość rzeczy robię z poziomu telefonu - tymi przyciskami mazdy steruje mi się niewygodnie
  • Odpowiedz
  • 0
@matteo_moravietzky: Dotykowy ekran jest wygodny ale jak wszystko jest wrzucone na niego i przestanie działać to już jest problem. W skodzie np regularnie mi po prostu odcina carplay i jedyne co pomaga to wyłączenie auta na 30min żeby się system zresetował
  • Odpowiedz
@dac14: Ten nowy system infotainment w mazdach + sterowanie fizycznymi przyciskami jest fantastyczny. CarPlay działa po kablu jak ktoś wyżej wspomniał, ale nie ma żadnych problemów. Ale w 6 chyba dalej jest ten stary, potwierdź z dealerem.
  • Odpowiedz