Wpis z mikrobloga

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Janusz_z_Galilei: Przeciez zatagowane plusX. Na tele jest viaplay co prawda opoznienie glosu, ale idzie zsynchronizowac w tivimate. Zreszta mi tele lepiej dziala od plusX, ile sie tam #!$%@?**** przez ciecia :)
  • Odpowiedz
@Janusz_z_Galilei przecież działa normalnie. Przez 2-3 tyg były problemy podczas ligi mistrzów i ligi narodów. A ostatnia kolejka ligi mistrzów bez żadnego zacięcia :) a w tygodniu normalnie działa bez zarzutu
  • Odpowiedz
RóżowaFoka: #gielda #inflacja #inwestycje #finanse #oszczednosci

Korzystał ktoś z was z doradcy inwestycyjnego? Jeśli tak to czy jest to warte zachodu czy po prostu zwykłe wyłudzanie hajsu i jak znaleźć kogoś w miarę sensownego?
Potrzebuje kogoś kto doradzi mi stworzyć sensowy portfel inwestycyjny chroniący kapitał przed inflacją. Przez ostatnie lata odkładałem każdą nadwyżkę finansową i ostatecznie uzbierało się tego z 160 tys. Nie miałem wyznaczonego celu np. na zakup mieszkania czy samochodu, po prostu odkładałem na ewentualnie czarną godzinę lub gdy przydarzy się potrzeba wyłożenia większej gotówki.
No i tak zostałem z tym hajsem jak Himilsbach z angielskim gdzie przy obecnej inflacji tracę jakieś 30k r.r., a pewnie realnie więcej. Zakładając, że do wyborów nic się nie zmieni, a będzie pewnie gorzej, o ile w ogóle nie pójdziemy wariantem tureckim.
Mam jakąś tam wiedze ekonomiczną ze studiów ale nie mam żadnego doświadczenia w inwestowaniu (oprócz paru wtop na nasdaq xd), więc nie chce polegać tylko na yt i jakiś pseudoekspertach z g00nwo
  • Odpowiedz