Aktywne Wpisy
drakonia +476
Akurat w Polsce jako kobieta mam mnóstwo praw, których nie mają mężczyźni. A co słyszymy na marszu? Że jest odwrotnie. ¯\(ツ)/¯ Kobiety to, kobiety tamto, kobiety sramto. W kółko wyimaginowane braki jakichś praw względem mężczyzn. W sumie kobietom się nie dziwię, że chcą głosować na lewicę, bo politycy celowo uderzają w emocjonalne tony i łatwo jest tym sposobem pobudzić nas do działania. Za to beka z każdego faceta, który na serio chce
Norbercikk +197
Mam problem z instalacja co po sezonie letnim, mianowicie w jednej części domu grzejniki są zimno albo ledwo ciepłe. 90% instalacji wymieniona na miedź, uzupelniana wodą na rozne sposoby, kazdy grzejnik odpowietrzany, pompa odpowietrzana i ustawiana na każdy bieg. Nigdy nie było takiego problemu, wydaje mi się, że znalazłem kawałek rury który prowadzi do tej części domu i w jednym miejscu jest gorąca, a 1,5 metra dalej jest już zimna. Jest ona poprowadzona poziomo w kształt U ponieważ omija schody w piwnicy, możliwe, że stoi tam bańka powietrza lub rura się zatkała? Jak się za to zabrać? Dodatkowo poimo dopuszczenia wody i odpowietrzenia w jednym z grzejników czasem słychać jakby przelewała się woda.
Ale to rozwiązanie nie jest trwałe, jak masz takie duże U (odwrócone) w układzie, to zawsze będzie ci się zapowietrzac - jak możesz to szybko jeszcze upuść ciśnienia, i korzystając ze w tym U nie masz wody tylko powietrze dodaj w najwyższym