Aktywne Wpisy
Odwiertnik +164
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
FedoraTyrone +21
W realnej pracy chyba tylko junior i początkujący mid podnieca się "clean code" i podobnymi rzeczami. Doświadczony programista wie, że tak naprawdę najważniejsza jest wiedza domenowa. Im bardziej ktoś to rozumie tym bliżej mu do seniora i bycia kimś więcej niż tylko klepaczem.
#programowanie #programista15k #pracbaza
#programowanie #programista15k #pracbaza
Partia rządząca w zasadzie jest zdominowana przez rosyjskojęzycznych, prezydent — gada po rosyjsku, niedawno zaczął się uczyć ukraińskiego, nie mówiąc o Kulebie, Arestowiczu i wielu innych.
Opozycja w zasadzie tak samo, np.: mer Kijowa — Kliczko — w połowie Rosjanin, rosyjskojęzyczny.
Nie mówiąc np.: o tym, w jakim języku porozumiewają się żołnierze. Na filmikach częściej słychać rosyjski niż ukraiński.
Jak nic sytuacja podobna
Mam nadzieje, że to wynika tylko z ignorancji i nieznajomości realiów regionu, a nie z jakichś głębszych powiązań.
@Jesper_Stromblad: Może tak być, bo jednak Mises, czy Hayek mieli, hm... odrobinę rozsądniejsze podejście do ówczesnej sytuacji w regionie.
@M4rcinS: Może dlatego, że to byli jednak poważni naukowcy i ekonomiści a nie jakieś kompletne szury jak Rothbard.
Najlepsze jest to, że praktycznie tylko amerykańscy/zachodni libertarianie są tacy - Większość libertarian z Polski (i nie, nie mam na myśli Korwina, bo korwin to nawet obok libertarianizmu nie stał XD), krajów bałtyckich i ogólnie położonych terytorialnie bliżej rosji kompletnie jedzie po Kremlintarianach i ich wy*rywach
Ba, nawet Libertarianie z Rosji ich
zrozumiały jest wstręt dla popierania rządu rosyjskiego, ale zupełnie nie rozumiem popierania rządu ukraińskiego.
Tak samo było z covidem - naturalnie rozumiem, że libertarianie nie popierają nakazów noszenia masek, nakazu szczepionek, ale gdy zaczęli rozpowszechniach ruskie fakenewsy bo pasowało im do tezy, to całkiem się odciąłem od amerykańskich wolnościowców
w tamtym wątku na twitterze największym cringem są ataki personalne na