Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ile czekaliście od położenia światłowodu w budynku do momentu kiedy mogliście zawrzeć umowę? Orange, miasto <10k mieszkańców, kamienica 11 mieszkań. Sam światłowód od studzienki po korytarzach rozprowadzili 1.06 br
#orange #swiatlowod
  • 6
  • 0
@Waleczny_Ulany: Od momentu zgłoszenia konsultantowi do momentu uaktywnienia routera - 48 godzin. Praca technika - przeciągnięcie światłowodu ze skrzynki piętro wyżej do mieszkania (sam przygotowałem otwór z korytarza do mieszkania zostawiając "pilot" do przeciągnięcia), założenie końcówek, wpięcie w skrzynce w odpowiednie miejsce, wpięcie w router, konfiguracja routera i zgłoszenie do centrali że działa. T-mobile po łączach Orange.
  • 0
@MrPawlo112: Przez ponad rok użytkowania miałem tylko jedna awarię trwająca dłużej. Ale były to kłopoty połowy sieci w całym mieście. Poza tym nic więcej. Prędkości zadeklarowane trzymają parametry, zarówno upload jak i download. Jedynie na co narzekam to niemoznosc/nieumiejętność skonfigurowania wyjścia na świat aplikacji torrenta z serwerka.
@Waleczny_Ulany: około 45 dni

Mieli ciągnąć z trzeciej mufy, która była dość oddalona od mojego domu, ale jednak u sąsiada się podłączyli kilka dni temu i teraz czekam na technika, który poda mi dostęp do internetu (gniazdko już mam)