Wpis z mikrobloga

szukalem ostatnio laptoka, jakiegoś high-endowego, ale nie maka. No i okazało się że jak high-endowe to gaminowe, i niech mi ktos wytłumaczy w racjonalny sposób, dlaczego wszystko co gamingowe to wygląda jak z odpustu? Jakieś kolorki mrugają, myszka ze spoilerem, i logo w jakieś żaby węże albo smoki.

Zaczynam rozumieć dlaczego świat się śmieje jak ktoś mówi że gra w gre.

#gry #przegryw #laptopy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyk_w_komkuter: Takie topowe linie laptopów (przynajmniej w IT) to MacBook, Dell XPS i Lenovo ThinkPad. Zobacz czy któryś z nich Ci siądzie.

Jeżeli chcesz na nim grać, to niestety nie znajdziesz raczej nic eleganckiego. Chociażby dlatego że sensowna karta graficzna wymusza spory rozmiar obudowy (karta + chłodzenie + większa bateria), a typowo płaskie klawiatury (np. w MacBookach) nie nadają się do grania, mają za niski skok i wymagają sporo siły
  • Odpowiedz
@Reevo: mam konsole do grania, specjalnie nie wymieniam tutaj karty graficznej bo może jak dla mnie jej nie być.

@Reevo: macbooka mam, chce winde - XPS - miałem, fajnie się grzeje, można jajko usmażyć, - thinkPad - nie wiem skąd oni te ceny biorą, ale jak patrze co w nim ejst zapakowane to mają p------e ceny i nie mam ochoty im za to płacić.
  • Odpowiedz