#gotowanie #jedzenie #kuchnia #niewiemjaktootagowac Byczki, jak upiec kaczkę, mam tylko dół naczynia żaroodpornego, żadna pokrywka nie wchodzi w grę, jaka temperatura, jaka opcja w piekarniku i jak długo?
@DrFaithless skórą do patelni, trzymasz się się wytopi. Następnie skóra do naczynia, wrzucasz marynatę (polecam 5 smaków) i godzina w piekarniku, 90 stopni. Pewien dobry kucharz z siwym wąsem mnie tego nauczył (。◕‿‿◕。)
@DrFaithless trochę oleju daj i trzymaj do przypalenia. Tylko od strony skóry i najlepiej ja ponacinaj w kratę. Na drugą stronę przerzuc na końcu na kilka sekund żeby mięso zamknąć. Oczywiście mówię o piersi z kaczki, pozostała część jest dla mnie niezjadliwe i nadaje się tylko na rosół.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link