Wpis z mikrobloga

@v1lk: powiem ci tak, ladnie schludnie, ale czy nie za sucho? Ja to jednak lubie i ziemniaki i steka troszeczke maslem omascic. ( szparagi zreszta tez) i jednak ja pozostane przy patelni i piekarninku.Ostatnio jadam w knajpie steka z sosem winnym z pieczakami i gorgonzola. ( stek troche posledni maja i pewnie serem maskuja ta jakosc miesa, ale i tak jest niezle)
@v1lk: Masz taki zwykły tani palnik na butan? Kupiłem coś takiego z allegro na próbę i całkiem nieźle pali, tylko trzeba się namachać z tym małym płomieniem. Te kuchenne opalarki są już fest drogie jak na taki sporadyczny gadżet.

Podobno gdy się zbyt blisko przytyka płomień, to szkodzi smakowi i aromatowi mięsa, ale nie próbowałem.

Dodajesz przypraw już do gotowania, zdaje egzamin? Ja po opieczeniu palnikiem wrzucam na chwilę na masło
Pobierz
źródło: comment_1665351292MiQz5eXOgwj2w6mXajBE1e.jpg