Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
Naoogladałem się Bercika i mnie naszło na obiad po śląsku, ziemniaki na kluski też już ugotowane, tylko jeszcze do polskiego sklepu po modrą kapustę trzeba skoczyć. Wołowina niestety poszła w górę, najtańszą o akceptowalnej jakości czyli taką bez tony łoju na wierzchu (znanym w UK jako basting fat) znalazłem za 9.99 za kilogram w Sainbsurym no ale raz na jakiś czas można. W Polsce jak byłem to mięso od krowy wcale niewiele tańsze w sumie.

Bez cebuli niestety bo nie zjedzą jak dam do środka, no cóż xD
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #uk
Pobierz MarianoaItaliano - Naoogladałem się Bercika i mnie naszło na obiad po śląsku, ziemnia...
źródło: comment_1664631392XI2RHkB1IFGcK8gN2SZWHi.jpg
  • 22
@PawelW124: Dziadek kiedyś gotował najlepszą na wędzonej słoninie i podgardlu, poezja. Do tego trochę skwarków potem na wierzch, tłuste jak diabli ale pyszne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz nie może tłustego tyle to nie gotuje i biedaczyna jak byłem ostatnio w PL żywił się gotowanym kalafiorem, nawet bez bułki na maśle - dodam że to warzywo którego ze 20 lat wstecz kijem by nie trącił xD