Kupowałem nową Fifę co roku od 2010 roku. Co roku znajomi się ze mnie nabijali, że to jest przecież cały czas ta sama gra, ale ja swoje wiedziałem i EA zmian w grze wprowadzało tyle, że moim zdaniem warte to było wydanych pieniędzy, ale to co się dzieje od 2-3 lat to jest koorwa dramat, a nowa Fifa to jest plaskacz w potylicę dla kogoś takiego jak ja, pałka się przegła.
FIFA 23 to jest literalnie ząb w ząb to samo ci FIFA 22, FIFA 21, FIFA 20. Mało tego w tym roku porównuję "next gen" na PC do starej wersji konsolowej (Xbox One). No przecież to jest tak jakby ktoś napluł mi w twarz. Odpaliłem sobie demo z nastawieniem, że po raz kolejny kupię nową fifę, ale to jest żart, to musi być żart.
WSZYSTKO - (mówię tu o gameplayu) to jest kalka z zeszłych lat. Może menu jest delikatnie odświeżone, dodali parę animacji i że niby nowy sposób na dośrodkowania z rożnych (chociaż imo to nadal nowa animacja, bo wszystkie te sposoby dało radę robić w poprzednich edycjach, ale bez animacji).
Zachowania piłkarzy są identyczne, sposób na strzelanie bramek jest identyczny, utarte schematy gier są identyczne. Odpaliłem sobie mecz online i robiłem DOKŁADNIE TO SAMO co w poprzednich edycjach gry.
Nie wiem, czy to kwestia tego, że się starzeję (27 lvl here), czy co, ale w tym roku mówię pas - rzygać mi się chciało w trakcie tych 20 minut grania, bo rozgrywka wygląda IDENTYCZNIE co w poprzednich wersjach. Generalnie uważam, że niektóre patche w poprzednich wersjach wnosiły więcej do rozgrywki, niż tegoroczna "nowa" Fifa xD.
Miałem nadzieję na długą jesień i zimę przy fifie i FUT, ale chyba jednak "to se ne vrati".
@Bakys: No i już widać, że huja grałeś w poprzednie jak piszesz takie coś "Zachowania piłkarzy są identyczne, sposób na strzelanie bramek jest identyczny, utarte schematy gier są identyczne. Odpaliłem sobie mecz online i robiłem DOKŁADNIE TO SAMO co w poprzednich edycjach gry" bo właśnie co roku te schematy w fifach sie zmieniają, co roku coś innego jest bardziej OP itd. ale pewnie sie nie znam bo mam w każdej
@sedziakalosz: daj spokój stary, obaj wiemy, że nowa wersja nie różni się niczym poza nowymi składami i animacjami od większego patcha, a to jest kpina.
@Bakys: gameplay jest jak dla mnie sporo inny, co jest akurat dla mnie mocno irytujące. Muszę uczyć się od nowa. Nie wiem, może słabi piłkarze na początku ale zagrałem jakąś mocną reprezentacją i słabo wychodzą kiwki. Do tego AI piłkarzy to dramat. Pomocnicy nie wracają, tylko się patrzą. Obrońca który jest obok twojego, zamiast wspomóc to również stoi i się patrzy.
FIFA 23 to jest literalnie ząb w ząb to samo ci FIFA 22, FIFA 21, FIFA 20. Mało tego w tym roku porównuję "next gen" na PC do starej wersji konsolowej (Xbox One). No przecież to jest tak jakby ktoś napluł mi w twarz. Odpaliłem sobie demo z nastawieniem, że po raz kolejny kupię nową fifę, ale to jest żart, to musi być żart.
WSZYSTKO - (mówię tu o gameplayu) to jest kalka z zeszłych lat. Może menu jest delikatnie odświeżone, dodali parę animacji i że niby nowy sposób na dośrodkowania z rożnych (chociaż imo to nadal nowa animacja, bo wszystkie te sposoby dało radę robić w poprzednich edycjach, ale bez animacji).
Zachowania piłkarzy są identyczne, sposób na strzelanie bramek jest identyczny, utarte schematy gier są identyczne. Odpaliłem sobie mecz online i robiłem DOKŁADNIE TO SAMO co w poprzednich edycjach gry.
Nie wiem, czy to kwestia tego, że się starzeję (27 lvl here), czy co, ale w tym roku mówię pas - rzygać mi się chciało w trakcie tych 20 minut grania, bo rozgrywka wygląda IDENTYCZNIE co w poprzednich wersjach. Generalnie uważam, że niektóre patche w poprzednich wersjach wnosiły więcej do rozgrywki, niż tegoroczna "nowa" Fifa xD.
Miałem nadzieję na długą jesień i zimę przy fifie i FUT, ale chyba jednak "to se ne vrati".
#fifa #fifa23