Aktywne Wpisy
Kagernak +1679
Tu plusy dają ci, którzy szanują Joe Bidena, uważają, że był dobrym prezydentem, mądrze kierował Ameryką, wyznaczył prawidłowo kierunek na przyszłość i świetnie sie sprawdził w kwestii wojny Ukrainy z Rosją. Dobre zakończenie kariery, ale szkoda, że nie dostał szansy 20 lat temu, tylko tak późno.
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#wroclaw #przegryw #ukraina
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
Zużyje 7000, wyprodukuje 6000
A: ten 1000 mam po starej cenie
B: ten 1000 płace po nowej, bo przekroczyłem zużycie 3000
#fotowoltaika #energetyka #prad #pytanie
a ten limit czasem nie jest powyżej 2MW?
@piperek: jeszcze zależy czy stare czy nowe zasady - na nowych najpierw wszystko sprzedajesz, a potem odkupujesz, wtedy pewnie 5MW po wyższej cenie, więc to jest opcja "C"
np biorąc pod uwgae stare zasady i rozliczenie półroczne wychodzi że do końca czerwca masz pobrane w sumie z sieci 2200kWh i 1700kWh masz pokryte z wysłanych kWh a 500kWh musisz zapłacic w złotówkach no i teraz jak policzyć cene tych 500kWh?
A: całe 500 masz po preferencyjnej bo
Imho jak nic opcja B (a właściwie to B+, bo zapomniałeś o 20-30% za "wirtualny magazyn" na starych zasadach)
ze produkujesz po starej cenie , odbierasz po starej cenie
a wszystko powyzej 2MWh kupujesz po nowej
wyprodukowales 5MWh po starej cenie
odbierasz 2MWh po starej cenie, 3 MWh Ci przepada
wszystko powyzej 2MWh zuzycia placisz