Aktywne Wpisy
xBURNx +168
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
źródło: temp_file7154077602868780692
Pobierz
Kagernak +35

Ktoś mi powie jaki jest sens kamery x3 zoom w tym telefonie?
Powierzchnia matrycy szerokokątnej to 0.282 cala kwadratowego
Powierzchnia matrycy x3 zoom to 0.040
Różnica w powierzchni to 7.05x ale na dodatek matryca x3 ma mniejsze światło/przesłonę f/2.4; szerokokątna ma f/1.8 co na pewno rekompensuje brakującą różnice w powierzchni do (9x)
Wg moich obliczeń crop 12MP 3x z matrycy głównej powinien mieć praktycznie taką samą jakość jak zdjęcie 10MP z aparatu 3x ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ktoś ma ten telefon i potwierdzi?
#fotografia #smartfon #android
Mogę tylko powiedzieć, że jakość zdjęć w trybie 0,6x, 1x i 3x jest w porządku.
@sadhas: jesteś w stanie zarzucić samplem z danymi iso/naświetlanie? może zmienił się czas naświetlania tylko?
źródło: comment_1664192401Mgu2wU9UbgsUcI7jVueKfS.jpg
Pobierzźródło: comment_1664192512AQwVqCUainsc0RlKE7XMqx.jpg
PobierzChwyt marketingowy, kupuje telefon z dobrą matrycą główną i będzie git, portrety zrobie na zoomie cyfrowym
Jakby ci się chciało to trzaśnij jeszcze sampel z 1/33 matrycą główną ale mogę się założyć ze nie będzie widać juz takich roznic