Wpis z mikrobloga

Myślicie, że Putin wyśle tych wszystkich zmobilizowanych żołnierzy od razu na front? Ja myślę, że teraz wyślą tylko tych doświadczonych, żeby być w stanie utrzymać okupowane tereny, a tych młodych będą jeszcze kilka miesięcy szkolić i dopiero jak ich wyślą po tym czasie, to będą próbować prowadzić dalszą ofensywę. Ten czas może być im jeszcze potrzebny by, przynajmniej częściowo, uzupełnić straty w amunicji i sprzęcie.

#wojna #rosja #ukraina
  • 10
tekst pogrubiony@wigr: Nie wiem jaka jest statystyka śmierci z zimna, ale przykładowo jeśli podczas nocy na mrozie umiera średnio 2 na 3 osoby, to oznacza że Putin wyśle 3 razy więcej onuc niż karabinów. Głupi nie jest ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@owocliczi: co by nie mówić, Ukraina ma szczęście że walczy przeciwko takim #!$%@? debilom. Cała Europa ma w sumie szczęście. Ruscy to chyba specjalnie chcą przegrać. Nie, żebym miał coś przeciwko, ale ich debilizm czasami to wręcz poraża.
@wigr wygląda to strasznie desperacko. Przynajmniej z tego co do nas dochodzi. Broń zardzewiała ( makabrycznie tutaj może się domyślać że weźmie sobie od innego martwego ruska) ubrania zimowe i inne rzeczy mają sobie sami kupić, szkolenia to jaka atrapa, a jest jeszcze kwestia ciężkiego sprzętu. Ciekawe co tam jeszcze mają.

Nie wiem czy w takich warunkach kogoś obchodzi kto pójdzie na front.