Wpis z mikrobloga

Siemka, korzysta ktoś z crystal IPTV? Myślałem nad plusx, ale tyle jest skarg, że przycina przy dużym ruchu, jestem ciekaw jak jest z Crystalem. Chyba, że możecie polecić coś innego.
#iptv
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak tylko tu zostawię: Crystal działa o niebo lepiej niż Rapid, który mi zacinał ostatnio praktycznie cały czas. I mam wrażenie że obraz jest lepszej jakości.

ma jednak 2 minusy względem Rapida. Nie wiem dlaczego ale TiviMate, swoją drogą chyba najlepsza apka do iptv, nie łyka EPG od Crystala, a te od OVH trzeba podpinać ręcznie do każdego kanału oddzielnie.
Drugi minus to archiwum/timeshift/przewijanie - TiviMate pokazuje że niby wszystkie kanały to
  • Odpowiedz
a i jeszcze jedno. Crystal ma jakoś zabezpieczone bezpośrednie ściąganie playlisty. pewnie weryfikują po user agencie, bo ani Firefox ani wget sobie nie radził, a w TiviMate i paru innych apkach IPTV działało bez problemu.
  • Odpowiedz
@7ymekk: jak sobie poradziłeś z konfiguracja pod tivimate ? Działa mi z aplikacja smarter pro ale nie działa z tivimate (pokazuje błąd podczas przetwarzania listy). Czy da się pobrać te listę na dysk ?
  • Odpowiedz
@d_woj: w URL masz username i password. dodając listę w TiviMate masz z tego co pamiętam 3 opcje: URL, lista z dysku i właśnie ta trzecia gdzie się podaje login i hasło. podaj dane z URL i pójdzie
  • Odpowiedz
@7ymekk: Poszło - trzeba mieć najnowsze tivimate i działa. Niestety nie idzie mi epg - ani oryginalne crystal ani ovh. Masz na to jakaś radę ?
  • Odpowiedz