Wpis z mikrobloga

#android #geek #komputery

Okay, mam HTC Desire, i chciałbym wgrać na niego wgrać Jelly Bean. Jak najczystszy, bez żadnych innych wersji GUI itp. (teraz mam MIUI 2.3.7, ale szczyt płynności to nie jest). Najlepiej jak najnowszy. Miałem już MIUI v4 (to był chyba ICS, może JB, nie wiem), ale miał miejscami tragiczne FPSy.

I teraz mam tutaj dwa ROMy, jeden oparty o CM10, drugi o niejaki AOKP. Jak myślicie, który będzie płynniejszy?

Nie podoba mi się tylko z CM10 ten interfejs, wolałbym czysty "Holo", a taki chyba właśnie jest w tym AOKP.
  • 11
@Writer: Kang (AOKP) jest oparty na CM10. Więc oba tak naprawdę to ten sam rom. Różnica jest taka, że ten AOKP ma więcej opcji konfiguracji. Osobiście wolałbym samego CM10, szybsze aktualizacje, więcej dedykowanych wprost modów noi ostatnie wersja Kanga ssą.

I włamali im się na forum w tym tygodniu, też niezbyt dobrze świadczy.
@damianpiwowarski: Okay, mam wszystko, działa i wygląda dobrze, tylko jedno pytanie. Wiesz może jak powinno się aktywować skrypt a2sd? Tam nic nie pisze, a tutaj jest napisane:

su

a2sd install

(Y)es to moving Dalvik cache to sd-ext

(N)o to moving app-data to sd-ext

(Y)es to reboot

Jak miałem MIUI to pamiętam, że dałem (Y)es to moving app-data to sd-ext. Tutaj powinienem wszędzie dawać Yes, czy tam przy app-data dać "No"?