Wpis z mikrobloga

@Sultanat_Muszelki: W końcu się uzbierało. Od 2008 to średnio 10.4% rocznie rosła podaż pieniądza. Głównie przez wzrost Kredytu i Długu publicznego.

Możliwe, że jest jakiś powód, dla którego nie wlicza się ceny nieruchomości do wskaźnika inflacji CPI. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie mam nic do grania na dźwigni i szortowania instrumentów, ale wydaje mi się, że poczucie, że można szortować walutę beztrosko (kredyty) i ochrona
gysnde - @Sultanat_Muszelki: W końcu się uzbierało. Od 2008 to średnio 10.4% rocznie ...

źródło: comment_1663918838fc158zdBbPiAbZPOfawsOM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Sultanat_Muszelki: > bez protestów

a czemu autor obrazka nie pójdzie protestować i zachęci innych plusujących to gówno?
kisne z szurów, których aktywność opiera się na obrazkach w sieci xD

to już bardziej szanuję bandę Jaszczura Olszańskiego, oni chociaż w jakieś grupki się zbierają i wychodzą na ulice xD
  • Odpowiedz
@Sultanat_Muszelki: troszeczkę mnie nie dziwią problemy ludzi z 10k PLN wspolnego dochodu ( i dziećmi) tj. jakieś 2,5k-3k euro, decydują się zakredytować na ratę 2k zł i wybudować dom wolno stojący 120m2, z działką 30 arów, to by było ciężko utrzymać odziedziczone w spadku ale chęć posiadania "posiadłości" i obwieszczenia światu awansu do klasy średniej (hehe z 3k euro dochodu) jest silniejsza.
  • Odpowiedz
@Sultanat_Muszelki: ja #!$%@? co za wysrywy ostatnio lecą...
- ekogroszek - 2,5 na 7,5 - a nie z 4 na 20
- prąd z 2 na 3
- smieci 500 zł a nie 2,5
- podatek gruntowy - 500 zł a nie 1000

- tylko ubezpieczenie blisko prawdy - ale ono akurat prawie sie nie zmieniło :D
  • Odpowiedz
Ceny energii są #!$%@? tylko w Polsce?

@kuroszczur: no popatrz mamy wojnę z krajem od którego Europa kupowała surowce energetyczne i stwierdziliśmy że mniejszym złem jest #!$%@? sankcji niż ruskie wojsko we Lwowie. Totalnie chory plan i spisek klausa szwaba.

Ceny śmieci też?

@kuroszczur: powtarzam to jest chory pomysł że śmieci nie wolno palić ani #!$%@?ć do lasu żeby było tanio! Za komuny się #!$%@?ło i wszyscy żyli.
  • Odpowiedz