Wpis z mikrobloga

jestem totalnym laikiem,proszę o pomoc9i wyrozumiałość). W miare ogarnąłęm wszystko tylko zastanawia mnie jedno. Czy ten cały program digdoge ze strony digdoge.org działa? Bo coś za łatwo to wygląda,te kopalnie i wszystko tak dużo do konfigurowania a tu wpisuje adres portfela i tyle?

#dogecoin
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ten program działa dokładnie w ten sposób - wpisujesz w nim adres portfela i zaczyna się kopanie. Cała siła przedsięwzięcia polega na sprowadzenia dość skomplikowanego procesu konfiguracji wydobycia do jednej prostej czynności.
  • Odpowiedz
@nilfheimsan: nie przekierowujemy na siebie żadnej mocy obliczeniowej, jak wszystkie inne poole "żyjemy" z prowizji z tą tylko różnicą, że przez to maksymalne uprościliśmy proces kopania nastawiamy się na dotarcie do bardzo szerokiego grona odbiorców, który do tej pory nawet nie słyszeli o Dogecoinach
  • Odpowiedz
@liserugbysta: program faktycznie wyjątkowo prosty. Chyba aż za prosty, bo nie da się w nim nic ustawić. No ale to beta, więc pewnie coś się jeszcze zmieni.

A przydało by się móc ustawić kopanie na GPU i CPU, miejsce instalacji programu, jakieś ustawienia dla karty graficznej (w celu panowania nad obciążeniem/wydajnością). Można podzielić to na opcje podstawowe i zaawansowane.
  • Odpowiedz
@AveNergal: ponieważ wydobycie bloku jest kwestią bardzo losową nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, gdybyś podał mi swoją moc obliczeniową w khash/s (zaraz powinna Ci się wyświetlić) to mógłbym Ci coś oszacować jednak to zawsze będą wyliczenia +/-, niemniej wykopane doge od razu trafią na Twój portfel ponieważ działamy w sieci P2P i jednostki między kopiących dzielimy automatycznie po wydobyciu bloku

jeśli khash/s w dalszym ciągu nie
  • Odpowiedz
@ManDZiO: istnieje możliwość zmiany sposobu wydobycia z domyślnego GPU na CPU w oknie programu (Ustawienia -> Używaj CPU zamiast GPU). Warto po tej zmianie zrestartować program ponieważ jak słusznie zauważyłeś - jest to jeszcze wersja beta i nie zawsze zatrybi sama.

Ograniczenie możliwości dostrajania programu jest w pełni celowe i jeśli się zmieni to dosłownie w minimalnym zakresie. Wynika to przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa. Zdajemy sobie sprawę, że nie
  • Odpowiedz
@liserugbysta: Bardzo podoba mi się taka inicjatywa, stąd pozwoliłem sobie na komentarz :)

Napisałbym więcej, ale portfel ma problem z synchronizacją i chyba przez to program nie działa.
  • Odpowiedz
@ManDZiO: Program działa niezależnie od portfela, synchronizacja jest potrzeba ponieważ bez niej nie będą przychodzić przelewy jednak nie ma żadnego wpływu na działanie programu. Program może chwilowo nie działać ze względu na zmiany, które jeszcze wprowadzają w nim programiści. Powinien za jakiś czas sam zaskoczyć :). Wersja 1.00 będzie już stabilna.

Póki co 99% problemów rozwiązuje zmiana sposobu wydobycia z GPU na CPU. Wydobycie na CPU działa w pełni stabilnie,
  • Odpowiedz