Aktywne Wpisy
xyperxyper +61
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +73
Jestem w Kanadzie i zaczyna mi się tu podobać 😃
#wroclaw #nieruchomosci
Wczoraj dzwoniłem do Dom Development bo ruszyli z inwestycją na Międzyleskiej. Chcą 14 k za metr w tamtej lokalizacji. Także no chyba nie bardzo z tymi promocjami.
Także lekko ich p----------o.
deweleperzy z pierwotnego poki co zaklinaja rzeczywistosc chociaz przed chwila zjechal mi 500 pln na m2 po 10 min rozmowy
generalnie centrum jeszcze chwile bedzie drogie bo dew maja spora plynnosc ale mali deweloperzy budujacy np w siechnicach to juz panika, 7500-8000 mozesz wybierac
co do wtornego
duze: https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-89-m-wroclaw-ID4eUkd gajowa, 7300m2, bardzo fajnie odremontowana kamienica, 1 pietro i sensowny (co rzadkoscia w kamienicach) rozklad
Natomiast tak widać, że niektórzy zaczynają ogarniać kuwetę
To na Gajowej naprawdę niezłe :)
Natomiast dalej wiszą i takie cuda jak to w budynku od Jarząbka w takiej cenie https://www.otodom.pl/pl/oferta/dwupoziomowe-mieszkanie-z-barem-i-balkonem-ID4fq9k
kepa mieszczenska ofertowe do odbioru z wiidokiem na odre zjazd z 18 na 16 w ciagu 2 tyg
+ sporo ofert z korekta cen w dol (na razie ostroznie) + perelki ktorych wczesniej zupelnie nie bylo + gotowosc deweloperow do szybkich negocjacji
w skrocie: zaczelo sie
Ulala to z Kępą nie wiedziałem.
o jeszcze jedno, slowicza
8750m2 https://www.otodom.pl/pl/oferta/borek-2-pokoje-z-jadalnia-w-duzej-kuchni-ID4aywj bardzo fajna spokojna okolica, nie masz problemu z parkowaniem, szkoly sklepy tramwaj i cicho
Gajowa:
Biorąc pod uwagę ile wcześniej chcialo Lokum za te metraże.