Aktywne Wpisy
DajtaPlusa +294
Siemanko Mirki, dzisiaj pokażę wam katastrofe lądową, już 7 raz mam rozwalone ogrodzenie.. Starszy człowiek, pan 75 lat skasował mi płot, uciekł z myślą że mu sie uda. Znajduje rejestrację pod słupkami i ją chowam :) Chłop wraca po godzinie szukać rejestracji tłumacząc się że jak rozwalił ogrodzenie musiał zapalić swieczke żonie,i odjechał na cmentarz, a okazało się że uciekł myśląc że rejestracja jest na miejscu zdarzenia. Zdzwoniłem na policję ,dogadałbym się

FrizPL +452

źródło: HZ8EQY8YNRv0paHt
Pobierz
Niech w końcu policja i straż miejska wezmą się do roboty i zaczną odholowywać samochody zajmujące cały chodnik (tak to jest chodnik, akurat ten odcinek jest dość wąski).
Ps. Sorki za jakość zdjęć, ale nie działa mi autofokus w tym telefonie.
#warszawa #wlochy #parkowanie #mistrzowieparkowania #polscykierowcy
źródło: comment_1663520926e6r5jMo1YyV7RFaeemCnyH.jpg
Pobierzźródło: comment_1663521211bsNstNG17dPgIiQVgM8LiK.jpg
Pobierzźródło: comment_1663521265nipn2HogdRQzEPyoCbRO9j.jpg
Pobierzźródło: comment_1663521324aM2i27rVWXMiLAaJJHC8xr.jpg
PobierzTo znaczy którędy? Jezdnią czy po trawie?
Zgłaszaszane wielokrotnie. Niestety nic to nie daje. To też zgłoszone.
Poza tym po drugiej stronie ulicy jest parking, darmowy, a drugi jest na nowym osiedlu, zaraz obok (widać go na zdjęciach).
To ja mam chodzić po trawie, bo jaśnie panu nie chce się przejść 5 m z parkingu.
Masz nawet na stronie policyjnej: https://policja.pl/pol/aktualnosci/199383,Czy-wiesz-ze.html
"Ważne: Miejscem publicznym nie będzie na przykład prywatna posesja, własny ogród, czy mieszkanie."
@kaaban:
Czyli dla ciebie publiczne = niczyje i można to niszczyć (parkujące samochody niestety powodują zapadanie i pękanie płyt chodnikowych). Poza tym kierowca ma obowiązek pozostawić min. 1,5 m wolnego miejsca na chodniku (inaczej nie może najechać kołem na chodnik). Do tego można tam zaparkować leganie przy krawędzi jezdni (aby ominąć te pojazdy, inni kierujący i tak muszą to wjechać na sąsiedni pas).