Wpis z mikrobloga

Mam od wuja kolendry swiezej, ale juz powoli czesc gnije a czesc usycha.

Co z tym robic?
Rzuccie jakims mniej oczywistym przepisem, bo pad thaia i tacosow mam dosc.


Mozna mrozic?

#gotujzwykopem
  • 13
  • Odpowiedz
@clas: dlaczego suszona słabo? suszenie wytraca smak/inne właściwości?


@moll: moim zdaniem mocno traci na smaku i aromacie. Wolałbym już nasiona kolendry z moździerza niż suszone liście. Oczywiście jest to subiektywne odczucie.
  • Odpowiedz
@clas: właśnie byłam ciekawa, bo nigdy nie miałam takiego odczucia w stosunku do suszonych ziół.

Może też kwestia ich użycia w potrawie?
  • Odpowiedz
@clas: właśnie byłam ciekawa, bo nigdy nie miałam takiego odczucia w stosunku do suszonych ziół.


Może też kwestia ich użycia w potrawie?

@moll: Wiele ziół susze ale jednak kolendra to moim zdaniem traci w stosunku do mrożonej.
  • Odpowiedz
@clas: mrożonej za to ja nie używałam, więc się nie ustosunkuję. Za to z suszonymi dobrze mi idzie


@moll: Spróbuj. Moim zdaniem różnica na plus.
  • Odpowiedz
@clas: w przyszłym roku zakładam ogródek ziołowy to spróbuję :)


@moll: Kolendrę można przez cały rok na parapecie. Podobno. Do tej pory miałem na balkonie i na parapecie. Chyba już ogarnąłem ile siać na moje potrzeby.

Dodatkowo ćwiczę rukolę! To jest pyszne!
  • Odpowiedz