Wpis z mikrobloga

Czy jak po wykonaniu przelewu przez dotpay w zamówieniu dalej jest oczekuje na płatność to jest git? Miałem problem, że na początku nie pobrało mi pieniędzy i musiałem ponowić przelew. Pieniądze z konta pobrało a status ten sam - oczekuje na płatność
#pgg
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patryk-dwojak97: jak przelew zwykły to jutro będziesz miał nowy status, jak szybki, to powinno być raczej od razu, więc jak jutro nic się nie zmieni to chyba musisz się dowiedzieć o co chodzi u nich
  • Odpowiedz
@patryk-dwojak97: wybierajac przelew tradycyjny masz 5 dni na opłacenie. Co do pgg to jak dostałeś numer zamówienia to nic nie przepadnie. Przepaść może tylko towar w koszyku, Ty już masz zamówienie czyli finito.
  • Odpowiedz
@patryk-dwojak97: no mam coś takiego, zamówienie zrobione, teraz płacenie, szybki przelew dotpay
Kod SMS i komunikat system oczekuje na potwierdzenie
I tak w kółko a na koniec płatność nie została potwierdzona, system nie otrzymal potwierdzenia,wiadomość zostanie wysłana na maila
No ale kasy z konta nie zabrano przynajmniej kilkanaście minut po akceptacji
  • Odpowiedz
  • 0
@rivest banał, limit dzienny i miesięczny w banku był niższy tj 1000zl i chyba 3000zl a płaciło się 3400zl.
Tzn sklep pgg ostrzegał by to sprawdzić ale się zapomniało a dotpay nie zrealizuje takiego ale i niestety nie poda przyczyny
Po zwiększeniu limitu w ustawieniach swojego konta poszło ladnie
  • Odpowiedz
  • 0
@rivest aaa i kolejny przelew już ten po zwiększonym limicie bank wziął do weryfikacji jako podejrzany czy coś. Trzeba było dzwonić do banku i się pytać, ale puścili go szybko
  • Odpowiedz