Aktywne Wpisy
kuroszczur +159
Mam w planie obejrzeć wszystkie dobre filmy/seriale wojenne. Obejrzane lub w trakcie: #film #filmnawieczor
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci
Czas apokalipsy
Łowca jeleni
Pluton
Pacyfik
Dunkierka
Na zachodzie bez zmian
coś jeszcze?
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci
Czas apokalipsy
Łowca jeleni
Pluton
Pacyfik
Dunkierka
Na zachodzie bez zmian
coś jeszcze?
wisemansaid +373
Rozdziały 1-4 są wspaniałe. W konwencji niezbyt dużego, ale otwartego, skonsolidowanego świata i wyprawami pomiędzy trzema obozami, a kopalnią gra robi ogromne wrażenie. Cudowny klimat, dużo aspektów jest bardzo spójnie wytłumaczone otaczającą barierą, podażą bagiennego ziela, bryłek rudy. Wszystko co związane jest z relacjami pomiędzy obozami jest sensownie opisane. To właśnie wtedy czerpałem największą satysfakcję z doskonalenia bohatera i pozyskiwania coraz to lepszych zbroi i broni.
Rozdziały 5-6 są ciekawe. Ale gdy przechodzi się je po raz pierwszy... Spędzanie znacznej części czasu w orkowej świątyni i przedzieranie się przez hordy nieumarłych i pułapki nie jest w mojej opinii już tak ciekawe. Sam Śniący jest przykładem, że był on najciekawszym hm... bytem gdy jeszcze go nie spotkaliśmy, a jedynie postacie nam go opisywały wedle wyobrażeń Bractwa na bagnie czy też później Xardasa i orka. Trochę jak w horrorach lovecraftowskich- najciekawiej jest wtedy, kiedy możemy jedynie przeczuwać i wyobrażać sobie nieznane.
W mojej opinii Piranha Bytes powinni zrobić dokładnie te samą grę, ale dodać zawartość, której z racji na brak czasu nie udało im się zrobić, rozbudować parę wątków i dodać misje poboczne. Kamera za bohaterem powinna zostać niezmieniona- powinna być oddalona tak jak jest, styl graficzny i muzykę pozostawić bez zmian.
#gothic #gry
@Glimpse0fTheFuture: jak patrze na te elexowe twory piranhi to troche watpie xd