Wpis z mikrobloga

@Carlos_Irwin_Estevez: przy 4gb nie ma zwyczajnie sensu. Nie ma również innych następw. Na linuksie wszystko co ma źródła będzie działało natywnie na 64bit, a to, co źródeł nie ma będzie wymagało bibliotek 32bit (które zostaną zainstalowane jako zależności) i tyle.
@11mariom: @Failar: Instaluję ElementaryOS (linux) na lapku z prockiem x64. Niestety Elementary się nie odpala gdyż dostaję apel "this kernel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu" - jedynym rozwiązaniem problemu jest WŁĄCZENIE "Virtualization Technology" - ale mój bios tego nie posiada - dlatego zmuszony jestem na zainstalowanie ElementaryOS w 32 bitach. Sam nie lubię się cofać w technologicznym rozwoju, ale tutaj jestem zmuszony.

tutki w necie:
@Failar: Tak teog dotyczą, ale problem pojawia się wtedy kiedy i mi - czyli momentu botowania Linuxa. I owszem procesor Intel Atom D2500 Jest x64 (sprawdzałem jeszcze sam w CPU-Z na wszelki wypadek), ale piszą że biosy właśnie w tych modelach mogą być bez tej funkcji i jedynym rozwiązaniem jest instalacja x32 ;/