Wpis z mikrobloga

@Szumny: Albo w Hadze. Już sobie to wyobrażam.

Dzień dobry, tutaj Igor Iwanowicz Striełkow, ze mną jest mój kolega Jewgienij Edwardowicz Michajłow, nagrywamy z Trybunału Karnego w Hadze, do którego doprowadziła nas spodziewana porażka Marszałka z dykty.
  • Odpowiedz
@Aleksander_II: mamy tutaj specjalnego gościa, prokuratora międzynarodowego trybunału karnego, który opowie nam o sytuacji w sprawie sądowej w której jestem oskarżony o zbrodnie wojenne przeze mnie popełnione, tj. zestrzelenie holenderskiego cywilnego samolotu
  • Odpowiedz
@Szumny: Powie się mu, że @Andromeda_YT to jego adwokat z urzędu i razem z @Aryo zrobią live'a jako podsumowanie pracy reporterskiej całej trójki. Później Andromeda i Aryo dostaną Pulitzera, a Girkin czapę XD
  • Odpowiedz
Nie dają już czap, Karadžić i Mladić dostali dożywocie chociażby.

@Aleksander_II: Obawiam się, że Trybunał Ukraiński powołany ds. osądzenia kacapskich zbrodni wojennych może nie być tak łaskawy jak trybunały NATOwskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jjb_:

Obawiam się, że Trybunał Ukraiński powołany ds. osądzenia kacapskich zbrodni wojennych może nie być tak łaskawy jak trybunały NATOwskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale Girkin za swoje zbrodnie wobec ludzkości jest ścigany przez NATO, przez Ukrainę tylko za terroryzm i atak na jedność państwa.
  • Odpowiedz
przez Ukrainę tylko za terroryzm i atak na jedność państwa.

@Aleksander_II: I jak na czapę wystarczy. Po osądzeniu i ukaraniu przekaże się resztę Girkina pod osąd odpowiedniego trybunału NATO ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jjb_: Mam wrażenie, że istnieją pewne opcje, by Girkinowi pozwolono żyć, na przykład wydać książkę na temat wojny, z której zyski w całości pójdą na odbudowę Ukrainy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz