Wpis z mikrobloga

Zawsze jak widzę takie komentarze jak ten @rokkosz to się zastanawiam czy oglądaliśmy ten sam mecz. Jak to jest, że niektórzy przy wygranej 3-1, kiedy główny rozgrywający ma udział w każdej bramce mówią, że gość zalicza słaby występ.

1 bramka: wprowadzał piłkę w ostatnią strefę przeciwnika i został wycięty, kontynuacja po przywileju i bramka
2 bramka: fenomenalne podanie fałszem
3 bramka: zagranie w tempo do Eriksena, dosłownie co do sekundy, po czym Rash strzela na 3-1.

To czego się wymaga od ofensywnego pomocnika, który zalicza asystę i 2 kluczowe podanie przy bramkach, a poza tym z--------a cały mecz w pressingu i pracuje bez piłki.
#united
A.....7 - Zawsze jak widzę takie komentarze jak ten @rokkosz to się zastanawiam czy o...

źródło: comment_16623140957OooJnGkPSD06k1A8Gqv9E.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aiden7: nie powiedział bym że słabo, ale jak mamy grać coś więcej niż głównie z kontry to ma nad czym pracować, te straty, podania do nikogo, ręce opadają
  • Odpowiedz
@dullboy Bruno ma właśnie taki mega ryzykowny styl gry, co powoduje, że czasami jego gra wygląda niesamowicie a czasami wręcz przeciwnie. Jednak United potrzebuje właśnie kogoś takiego, kto napędza akcje i nie boi się zagrywać ryzykownych piłek, czym czasami naprawdę potrafi zdezorganizować obronę przeciwnika, co przekłada się na sytuacje bramkowe. Oglądałem występy te drużyny przed jego przyjściem i nie wyobrażam sobie, żeby nie było go w tej drużynie.
  • Odpowiedz
@Aiden7: może źle się wyraziłem, nie był to zły występ. Na pewno najlepszy w tym sezonie, ale stać go na wiele więcej. To jest to o czym mówi @dullboy, jeżeli chcemy czegoś więcej niż tylko gra z kontry to niestety do miana SZEFA jeszcze trochę brakuje,a do tego w poprzednim komentarzu nawiązywałem :)
Wierzę, że po 9 latach w końcu będziemy mieli zespół, którego mecze nie będzie się
  • Odpowiedz
@rokkosz: Widzisz - kwestia spojrzenia, jak dla mnie problem brakujących elementów do 'Szefa' to to co mówił EtH - druzyna gubiła pressing momentami i Arsenal był lepiej zorganizowany do czasu decyzji Artety i spadku morali po stracie drugiej bramki szczególnie. Ogólnie to w sumie ciekawe, bo tej pory było dowrotnie, ale widać pracę nad podstawami. United wyszło z takim mentalem, że AFC się cofnął, a jeżeli taki był ich plan
  • Odpowiedz