Wpis z mikrobloga

@tryboluminescencja: doświadczyłam wiele razy. Ktoś przechodził obok i złapał mnie za pierś, wyciągałam pieniądze z bankomatu i ktoś klepnął mnie w pośladki, a najbardziej ekstremalny to ktoś się masturbował przede mną w biały dzień, w ruchliwym miejscu. Tez się dziwie, ze tylko 84% ale oczywiście wykopki żyją w alternatywnej rzeczywistości.
  • Odpowiedz
Tez się dziwie, ze tylko 84% ale oczywiście wykopki żyją w alternatywnej rzeczywistości.

@Pendejada: Przecież niektóre wykopki ostatni raz z kobietą obcowali w szkole jak im nauczycielka zadanie kazała zrobić i stąd rozmowy z kobietami na taki temat nie istnieją xD
  • Odpowiedz
@tryboluminescencja: Ze strony
„Wpatrywanie się, gapienie, nieodpowiednie i niepożądane gesty
56%”
Co to znaczy wpatrywanie się, gapienie? Ile sekund różnicy jest pomiędzy spojrzeniem a wpatrywaniem się/gapieniem?
  • Odpowiedz
z ciekawości sprawdziłem, jakie pytania były zadawane w tej ankiecie, z której pochodzi screen. 56% uznało, że doświadczyło w przestrzeni publicznej:

Wpatrywanie się, gapienie, nieodpowiednie i niepożądane gesty

Na mnie też się czasem gapią kobiety, kiedyś miałem parę sytuacji, że grupka młodych dziewczyn gadała szeptem między sobą i patrzyła się na mnie. Rozumiem, że wg osób tworzących tę ankietę, byłem ofiarą molestowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie. Ja tez doswiadczylam wiele razy - albo klepania po dupie, albo dotkniecia piersi... Wybralam ten przyklad poniewaz to sie zdarza nawet jak kobieta akurat nie jest sama, co jest jeszcze bardziej przerazajace, ze zyjemy w takim spoleczenstwie.

@little_muffin: społeczeństwo, czy Twoje otoczenie?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@little_muffin:
No zagrożeniem gwałtem faktycznie rzadziej musimy się przejmować. Raczej #!$%@? bo ktoś będzie miał "problem" czy tym, że nas od razu zabiją bo wiedzą, że faceta trudniej zastraszyć =)
Tak, są wśród nas nienormalni ludzie, część jest agresywna z powodu hormonów lub przewagi siłowej. Z tym rozpamiętywaniem to miałem na myśli właśnie takie durne akcje, że jakiś obcy debil klepie cię w tyłek i ktoś to opisuje po 10
  • Odpowiedz
@little_muffin: > Jakie masz szanse, ze ktos Cie zgwalci jak bedziesz wieczorem wracal sam do domu? No wlasnie. A kobiety takie rzeczy musza miec zawsze z tylu glowy.

Muzułmanie rozwiązali ten problem. Kobieta nie ma prawa wyjść z domu bez opieki mężczyzny z rodziny.
  • Odpowiedz
@hamuj_sie_hamuj_sie:

tylko jaka sytuacja może zostać nazwana molestowaniem.

MASZ TO PODANE W DEFINICJI xDDD JESTEŚ GŁUPI CZY Z PISU????
Jakie mam ci podać przykłady skoro definicja obejmuje wszystko to co byś chciał?
skoro molestowanie to każde niepożądane zachowanie, którego skutkiem jest naruszenie godności osoby fizycznej i stworzenie wobec niej zastraszającej, wrogiej, poniżającej, upokarzającej
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@niochland: pod te przykłady można podciągnąć praktycznie wszytko xd niechciane flirtowanie:
'cześć jestem anon, ładna dzisiaj pogoda"
"O ty brzydalu spadaj! Molestowanie!
  • Odpowiedz
@tryboluminescencja: no właśnie grupowe gapienie się młodych kobiet na chłopaka i tendencyjne szeptanie połączone ze śmiechem, to dość powszechna sytuacja. Ale o tym się nie mówi. Moja żona, gdy mnie poznała, też tak delikatnie lewicowała i obserwowała na instagramie laski jak ta powyżej. Wystarczyło parę kilkanaście tygodni bycia w normalnym związku i zobaczyła, ile tak na co dzień mężczyzna doświadcza rzeczy, które kobiety przypisują tylko sobie - od tamtej pory
  • Odpowiedz