Wpis z mikrobloga

@Szubrawski: jesli chodzi o wyjące chłodzenie to raczej kwestia trybu game boost, msi ma cos takiego, bylem u znajomego ktory ma takiego lapka i jak to sie włącza to wyje 10x głośniej od PC, nie wiem jak lenovo, warto czytac specyfikacje czy lapek posiada taki tryb, na ogół raczej ciche są
@slabehaslo: to jest raczej rada typu jak dojechać do warszawy przez berlin xd
@Szubrawski: musisz zaufać na słowo, że nie są aż tak głośne jak msi i inne, dobra konstrukcja, być może do tej pory wyszło już coś lepszego w serii lenovo, ale konstrukcji zbytnio nie zmieniają, ostatnio robiłem rozeznanie z 8 msc temu konkretnie w laptopach lenovo
@slabehaslo: to jest raczej rada typu jak dojechać do warszawy przez berlin xd

@slabehaslo: taki byl pierwotny plan tylko ze nie jestem hardcorowym gejmerem i praktycznosc wygrala ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Szubrawski: @Barthoo: może to wyglądać skomplikowanie, ale wcale takie nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
też nie jestem graczem i ten setup fajnie działa
1) laptop jest lekki, chłodny
@slabehaslo: brzmi fajnie, jak ktoś dużo pracuje i chce pogodzić jedno z drugim, ale wydaje mi się, że wyjdzie tylko drożej, kolega wyżej ma budżet 8k, dobry 'blaszak' na ten moment to właśnie 8k+, do tego będzie musiał dokupić jeszcze laptopa, a w cenie 2-3k to tylko laptok biurowy albo jakiś budżetowiec. Strzelam, że PC on właśnie już ma, tylko szuka czegoś mobilnego do wszystkich zadań
@Barthoo: słuszna uwaga, choć jeśli podaruje sobie dedykowaną kartę graficzną (te zintegrowane są już bardzo mocne, na cs wystarczy na bank) to spokojnie za 5k złoży takiego, który przebije droższego laptopa, którego musiałby i tak mieć na stałe podpiętego do zasilania
no ale całe szczęście każdy może wybrać co mu bardziej pasuje, opisałem tylko jak to da się inaczej rozwiązać
@slabehaslo: nie no rozumiem :D ja sam mam w miarę ok PC, choć składanego na obecne standardy 5 lat temu, jedyne co zrobiłem to demontaż GTXa 1070 i wymiana termopadów i pasty + szybki SSD wpinany. Pomimo posiadania PC też czasem myślę, że przydałby się jednak jakiś mocniejszy lapek żeby być bardziej mobilnym, bawię się grafiką ale nie jakoś super profesjonalnie by mieć monitor za 5k i z chęcią bym sobie
@Barthoo: @slabehaslo: dzieki chlopaki za rady, cale zycie na laptopach smigam - sa wygodne i w razie W maja mobilnosc ale nawet te gejmingowe slabo radzily sobie w grach, planowalem wymienic sprzety, kupic blaszaka + jakis maly biznesowy laptop typu Vostro Della ale ostatecznie chce zostac przy jednym lapku dom/praca, mniej dupczenia sie. Legiony sa bardzo spoko chyba zdecyduje sie. :)
@Szubrawski: a tak swoją drogą grasz w jakieś wymagające tytuły? odezwę się do znajomej, której poleciłem legiona jakieś 3 lata temu i spytam jak się sprawuje, czy wiatrak już wyje głośno, ona używała go do pracy, na studia, na wyjazdy i grała w gry typu LoL, braliśmy za jakieś 5800 chyba :P
@Barthoo: glownie jakies FPP w ktorych plynnosc jest istotna, mialem Nitro/Omeny i tak po 2 latach ustawienia graficzne w grach trzeba bylo zjechac niemal do minimum przy nowych tytulach bo albo byl shuttering albo chlodzenie wchodzilo w tryb odrzutowca, w zasadzie gram casualowo z braku czasu :P