Wpis z mikrobloga

@19wuer91: może jakiś instytut stomatologii gdzie stomatolog robi i się łebki studenci patrza i uczą xD
takie coś w Lublinie jest nie wiem jak rzeszów i spoko opinie były
  • Odpowiedz
@19wuer91: A to widzisz, ja nie pomogę - jedynie mogę doradzić poszukanie kogoś "starej daty" prywatnie. Mam szczęście korzystać (nie Rzeszów); nie jest drogo, trzeba czekać nie raz godzinami (mimo umówionej godziny) - ale jak już to będzie solidnie zrobione.
  • Odpowiedz
@19wuer91: ogólnie to oczywiście Primadent, profesjonaliści choć i tam znajdziesz pajaców. ale ogarnięta klinika z nowymi technologiami. za to nie polecam drugiej strony - Estetika Dental Clinic
  • Odpowiedz
  • 0
@ShpxLbh od dziecka chodziłem do prywatnego stomatologa, ale odkąd jestem sam na rynku pracy i zajebywują mi co miesiac z pensji pseudo zdrowotne ubezpieczenie stwierdzilem, że czemu mam dopłacać do tego interesu jeszcze dodatkowo skoro to taki wspaniały system zdrowotny ( ͡º ͜ʖ͡º) więc próbuje znaleźć jakieś info co i jak po prostu..
  • Odpowiedz
@19wuer91: jak znajdziesz jakiegoś stomatologa który przyjmuje na NFZ to zazwyczaj robi to np. raz w tygodniu w godzinach od 10 do 14. I generalnie nie masz szans się wbić, chyba, że poczekasz prawie rok czasu ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@19wuer91: ahaaa, no to powodzenia. to jest pierwsza branża medyczna która po reformie nfz wzięła w garść swoje życie i sprywatyzowała rynek tak że nfz nie musi nic robić a i tak pobiera hajsy. także serio. nie licz na NFZ bo mało który specjalista lub ogarnięty lekarz CHCE robić na NFZ albo ma czas na to gdy z rynku lepiej zarobi.
  • Odpowiedz
  • 0
@19wuer91 zadzwoń do NFZ, powiedzą Ci gdzie sa jakie kolejki. Generalnie stomatologia zachowawcza na NFZ yo lipa. Płacą mało, wiele wymagają - lekarze nie chcą podpisywać kontraktów.
  • Odpowiedz
@19wuer91: jak nie chcesz raz w roku usunąć kamienia to nie warto. Wypełnienia chemoutwardzalne zębów 1-3 są mało warte, a amalgamat który idzie od 4 to porażka.
Więc chcąc mieć to zrobione dobrze trzeba zapłacić za wypełnienie światłoutwardzalne na wizycie prywatnej, w ramach NFZ nie mogą nim zrobić. Także NFZ to kontrola, czyszczenie a że składek na ubezpieczenie zdrowotne trzeba korzystać w innych dziedzinach.
  • Odpowiedz
@19wuer91: na NFZ "plomba" to tanie badziewie, jak ktoś wyżej zauważył. Nie polecam

Prywatnie to crystal dent - tylko aktualnie gość ma terminy na za miesiąc najwcześniej
  • Odpowiedz