@Quimeen: myślenie chlopskorozumne w stylu mojej matki. Od dziecka borykałam się z bezsennoscią z przeróżnymi objawami i jej to komunikowałam. Jednym z problemów było to, że budzę się za wcześnie i jestem strasznie zmęczona. Na co ona w swoim geniuszu mi odpowiadała, że w takim razie mam wygodne łóżko i budzę się bo jak widać nie potrzebuj więcej snu. No geniusz...
Minuta to pikuś bo sobie już wstanę bez starty czasu w łóżku. Ja mam problem z zaśnięciem jeśli do budzika zostało mniej niż godzina - 61 min? Śpię jak zabity. 59? - będę się kulał po łóżku aż nie zadzwoni budzik (i wtedy nagle o mało co nie zdechnę z niewyspania).
@Quimeen @Rzuku niekoniecznie wyspany, ale jeśli ktoś budzi się samodzielnie, to budzi się naturalnie, po zakończeniu cyklu snu, natomiast budzik przerywa cykl przedwcześnie. Dlatego nawet będąc niewyspanym, lepiej obudzić się bez budzika
@Quimeen: xDDD To, że się budzisz znaczy tylko tyle, że się budzisz, a nie że jesteś wyspany
Komentarz usunięty przez autora
Minuta to pikuś bo sobie już wstanę bez starty czasu w łóżku.
Ja mam problem z zaśnięciem jeśli do budzika zostało mniej niż godzina - 61 min? Śpię jak zabity. 59? - będę się kulał po łóżku aż nie zadzwoni budzik (i wtedy nagle o mało co nie zdechnę z niewyspania).