Wpis z mikrobloga

hej
Rozważam zakup drukarki do domu. Głównie na potrzeby świeżo upieczonej licealistki, jakieś tam do szkoły rzeczy.
Wiem że są na tusze w postaci kartridża i są też podobno takie że dolewa się tuszu. Mi zależy na jak największej ekonomiczności w perspektywie użytkowania. Może ktoś coś podpowiedzieć?
W oko wpadł mi HP deskJet2710e ze względu na kompaktowy rozmiar i możliwość druku bezpośrednio spod telefonu, ale nie mam pojęcia jak ten model z ekonomicznością w kwestii tuszy?
#pytanie #drukarki
  • 32
  • Odpowiedz
@369zszywek: W liceum druk kolorowy może być zbędny, więc polecam jakąś monochromatyczną laserówkę z WiFi. Tam nic nie zaschnie nawet w trakcie przerwy wakacyjnej, a toner starczy na o wiele dłużej. Jeśli taki układ Ci odpowiada - daj znać. Polecę jakieś konkretne urządzenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@369zszywek jest naprawdę potrzeba koloru?
W większości przypadków sprawdzi się czarno biała i wtedy bierz laser i nie musisz się w żadne tusze bawić. Nie ma problemu.z zasychaniem, napełnianiem.
  • Odpowiedz
@369zszywek mam hp 3700 i posłuchaj mnie i innych nie bierz hp, potrzebujesz coś wydrukować a tusz zasechł mimo 2/3 stanu, koszt nowego ok 60 za kartridż, szkoda że nie napisałem tu przed zakupem
  • Odpowiedz
@369zszywek: a ja dla odmiany polecam Xerox Phaser 3020, taniutki laser, tonery do niego też taniutkie a zużyte tonery można jeszcze sprzedać.
Od 3 lat służy mi do drukowania w firmie, ok 500 stron rocznie (wiem, niedużo) i jakość druku jest naprawdę świetna, do tego drukarka hula po wi-fi mogę coś z telefonu sobie druknąć jak trzeba.
  • Odpowiedz
@369zszywek: laser drogi w zakupie,
Canon, HP atramentowe piją tusz jak stary browary... A komplet tuszy 80 zł
Ja kupiłem Brothera używanego atramentowego kosztował 200zł, komplet tuszy xxl to koszt 10zł :D i mam łączność po wi-fi więc leżąc w łóżku mogę drukować z telefonu
Mój model to j5910dw ale bierz to co jest w pełni sprawne
  • Odpowiedz
  • 0
@CryptoPump chciałbyś ( )
Licealistka ma wszystko na swoim miejscu i to nawet we właściwych miejscach w nadmiarze, niemniej jednak nie dla psa kiełbasa bo już się zdążyła wyoutować i nie interesują jej benizy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz