Aktywne Wpisy

AlienFromWenus +10
Z facetami to można porozmawiać jedynie o bzdurach typu:
- nowe gry czy seriale na Netflix
- wyniki Euro 20xx
- problemy w pracy
- kto z kim, po co i za ile z pracy czy ze znajomych
- nowe gry czy seriale na Netflix
- wyniki Euro 20xx
- problemy w pracy
- kto z kim, po co i za ile z pracy czy ze znajomych
miku555 +31

#pomidory #ogrodnictwo #diy
źródło: comment_1661676019Nvs6Oj1jOIZghZvWwDbhnp.jpg
PobierzJa kupowałem jak była "promka" nawet ja nie wiedziałem czy do czegoś mi się przydadzą XD
A jak będziesz sterować woda w przypadku ogórka i papryki ?
Co do sterowania wodą dla ogórków i papryk to jeszcze nie wiem. Ale zrobię jak teraz, czyli na początku linii główniej wstawię ręczny zawór którym wysteruję odpowiednie ciśnienie dla danej linii. Coś się wymyśli. Ewentualnie dołoże
@blackmilk: a stacja meteo dla tuya nie dałaby rady? Ma odczyt z internetu na podstawie danych z lokalizacji i nie wiem czy nie ma też zewnętrznego czujnika ale czujnik wiatru wysyłający dane z lokalizacji można by było zautomatyzować, żeby zamykało szklarnie jak prędkość w okolicy jest >x
Na arduino można na pewno zrobić ale myślę, że taka gotowa stacja dla tuya może się sprawdzić.
Jakbyś znalazł
Jak mi 10km dalej w domu już błyska i rwie drzewa to znak że już z 10-20min temu powinny się drzwi zamknąć by tunel nie odleciał do krainy wiecznych pomidorów... Właśnie tu chodzi o to by dało radę zaprogramować, że "powyżej ileś tam km na godzinę -> zamknij drzwi" Otworzyć to już
Pamiętaj, że pan chińczyk się dość szybko uczy. Nawet jak jakieś badziewie ma błąd, to przy kolejnej aktualizacji go już nie ma... I to nie sonofy tylko tuye. Tamte działają na ewelink (mam kilka w domu do np świateł choinkowych w koło domu)
@blackmilk: co to jest kropelnik? wyświetla mi tylko ninie kroplące
Prawidłowo zwie to się "kroplownik kątowy" "kroplownik patykowy". Przed sezonem szło dostać za 1,20zł na allegro z wężykiem. Kupujesz do tego tylko rurę PE 12-16, łączkę i zawór do do tego by zrobić pętlę w koło foliaka i to wszystko.
edit: nawet znalazłem w lepszej cenie: https://allegro.pl/oferta/kroplownik-patykowy-katowy-wkluwka-wezyk-x-20-szt-11032737985?bi_s
Komentarz usunięty przez autora
@Rabusek Jakie konkretnie używasz?
To działa i i to jest wszystko.
Zbieram pomidory, na jesień pewnie zamiast wiatraka pójdzie opalarka, by spróbować czy pomidory dojrzeją i zacznie się sprzątanie... wiosną powtórka i tyle.