Aktywne Wpisy
xena_x +4
Chciałabym mieć mężczyznę przyjaciela ale w tych czasach to chyba niemożliwe. Za każdym razem jak ujawniam moje preferencje oraz to jak widziałabym mój wymarzony związek ludzie odpowiadają mi żebym przygotowała się na samotność, bo nie nadaję się do związku i żebym udała się do terapeuty. Co więcej kobiety tak mówią, że jak nie chce uprawiać seksu z mężczyzną, to po co w ogóle mi związek? Jakbym była jakimś pudłem którego funkcją jest
OCIEBATON +303
Moje dzisiejsze uwagi beda krotsze a wiadomosc bardziejn bezposrednia
Folem fed jest doprowadzenie imflacji do 2%,stabilizacja cen to obowiazek rezerw federalnych i to jest, skala macierzysta naszej ekonomi.W szczególności bez stabilizacji cen ekonomia nie jest dobra dla nikogo i bez stabizizacji nie osiągniemy stabilnego rynku pracy na ktorym wszystkim korzystają.
Ciezar wysokiej inflacji pada najciezej na tych ktorych najmniej stac aby to zniesc(kur..geniusz)
Przywrocenie stabilizacji cen wymaga czasu i wymaga aby uzyc naszych narzedzi z cala moca aby przywrócić podaz i popyt do lepszej rownowagi
Co wiecej najprawdopodobniej bedzie oslabienie rynku pracy
Podczas gdy wieksz stopy procentowe,spowolniony wzrost i islabiajacy sie rynek pracy spowoduje spadek inflacji,ale rowniez przyniosa bol dla gospodarstw domowych i biznesow,to sa niestety niefortunne koszta,w obnizanianiu niflacji,ale kleska w przywroceniu cen,bedzie iznaczala jeszcze wiekszy ból
Gospodarka w stanach wyraznie spada
Rynek pracy jest w szczegolnosci silny ale jest wyrazne poza rownowaga,gdzie zapotrzebowanie na pracownika przewyższa ich dostępnoś
Inflacja jest,duzo,wieksza niz 2% a duza inflacja przelewa sie przez ekonomie
Mniejsza inflacja w lipcu byla mile widziana,ale jednomiesiaczna poprawa to zdecydowanie za malo dla komisji,aby stwierdzic,ze inflacja maleje,takze orowadzimy nasza polityke celowo soatatecznie testryktywmie,aby przywrocic inflacje do 2%
W lipcysumie nastapila 2 podwyzka stop procentowych w wysokisci 75bps,wtedy tez stwierdzilem,ze kilejna niezwykle wysoka podwyzka.moze okazac sie odpowiednia na kolejnym,spotkaniu
Nasza decyzja we wrzesniu bedzie polegac na wszystkich danych i prognozie gospodarczej
W ktoryms momencie zaciesniajaca sie polityka monetarna,wkroczy w faze aby obnizyc tempo podwyzek
Inflacja na calym swiecie jest bardzo wysoka i w niektorych krajach wieksza niz w USA,wierzy ze,za inflacje odpowiada duze zapotrzwbowanie (czyli dodruk,ale o tym lepiej nie wspominac)a ograniczony popyt i narzedzia fed byly glownie skoncentrowane na popycie (ups)
Historia pokazuje,ze koszty zatrudnienia najprawdopodobniej sie zwieksza ,gdyż inflacja jest gleboko zakorzenione z wyplatami i cenami
Zakonczyl to wzmianka o uporaniu,sie inflacji we wczrsnych latach 80tych przez Paula Volcklera (ktory byl presesem Rezerw Fereralnych w USA,sprawowal dwien kadencje od sierpnia 1979 roku do sierpnia 1987)gdyz bylo to poprzedzone wieloma niepowodzeniami przez 15 lat,i dlatego dluzszy czas restryktywniejszej polityki monetarnej byl automatycznie potrzebny,aby,powstrzymac wysoka inflacje i zaczac proces jej obnizania ( zapomnial dodac,e to,sie odbylo poprzez.podniesienie stop procentowych do ppziomy 20%,ograniczajac w ten sposob dostepnosc pieniadza,)
Dlatego celef fedu jest zapobiegniecie tego i dziala zdecydowanie
Zeby nie bylo znowu go pieknie rozgryzlem,mowilem,ze nie ma mowy o zadnym Pivot
"https://www.wykop.pl/wpis/66896701/w-bear-markecie-rynek-odreagowuje-kilkanascie-proc/"
https://www.wykop.pl/wpis/67205417/#comment-238746857
https://www.wykop.pl/wpis/66896701/#comment-238755243
#gielda #polityka #gospodarka #powell #inflacja
Dziś jakby przebili 13 300 to zwatpilbym w to
Komentarz usunięty przez autora
:Generalnie dopóki nie będzie wzrostu bezrobocia doputy nie będzie spadku inflacji:
Dokladnie,wiesz co mowisz to prawda
A bedzie to zalatwione poprzez agreaywne podniesie stop procentowych,pisze o tym,scenariuszu od miesiacy
Cytuje:przyjdzie dzien,ze poprzez mizerne podnoszenie stop procentowych,przyjdzie dzien,ze tak podnosia stopy procentowe,ze padnie gielda,gospodarki
Jeszcze raz powiem,co mowie od miesiecy:
Inflacje zatrzyma tylko i wylacznie agresywny Fed,nic innego bo przeciez rzad, nie ograniczyl wydawania pieniedzy
Np.ostatnio 220mld na chipy i badania
Myślę, żeby za jakiś czas załadować się w Walmart, który mam nadzieję że w czasie kryzysu będzie
wallmatrt podawal wyniki
Chodzi o to,ze teraz musza obnizac ceny swoich produktów,aby znalezli sie na nie kupcy,bo juz kazdy patrzy do kieszeni,skonczyla sie fala ludzi kupujacych drogie grille,kosiarki samojezdne i inne rzeczy nie bedace niezbedne w niedobrym czasie
I w ten sposob traca caly swoj zarobek,zobacz,ze magazyny,maja pelne i musza sie pozbyc starych rzeczy na rzecz nowych,dlatego jak pisalem trzeba obnizac ceny
Walmart sie nie spisal jesli chdzi o ciezkie
Gastronomia też po dupie dostaje więc stołowanie w przybytkach typu McDonald będzie powszechniejsze, więc i tutaj można się przyglądać żeby wejść za jakiś czas.