Aktywne Wpisy
Arbuzlele +488
Clermont +42
Przyznam, że przechodzi mnie lekki dreszcz niepokoju, kiedy przeglądam X albo wojenne tagi na wykopie i widzę, jak ludzie (w tym tacy nieustannie czymś się oburzający i chcący uchodzić za czystych jak łza prawilniaków) reagują z ekscytacją – jak jacyś najgorsi zwyrole – na filmiki, na których ktoś ginie na froncie. Jakoś bardzo przewrażliwiony moralnie chyba nie jestem, ale śmierć wydaje mi się należeć do sfery sacrum i niezależnie od tego, jak
Jak sądzicie czy czeka nas exodus młodych polaków? Czy ludzie w końcu się obudzą i wyjadą z tego kraju absurdu?
#bekazpisu #przemyslenia #emigracja
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6308cc1ad9831df4c004ae20
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
jestem #!$%@? w swoim zawodzie, tu jak coś nie pyknie mogę w 1h wrócić do rodziców i szukać nowej pracy bez stresu miesiącami
w takich Niemczech jakby mi coś nie pykło to zostałbym totalnie sam, jakbym długo szukał nowej pracy to pewnie wylądowałbym na ulicy, nie wiem jakie tam mają wymagania wobec pracowników
koniec końców wybieram stabilnie i bezpiecznie, a aktualnie nie
Gorzej będzie jeżeli PiS znowu wygra, w szybkim tempie dogonimy Ukrainę w rozwoju. Potrzebna jest nowa opcja, która uprości podatki, naprawi usługi publiczne, zdecentralizuje władzę, utworzy kilka nowych województw (potrzebne są jeżeli nie chcemy, żeby Polska była wielkim grajdołem z kilkoma dużymi miastami, a pomiędzy nimi pustynia), zmniejszy liczbę powiatów i gmin. Nie mówię już
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
NIC, absolutnie nic nie potrafi zdenerwować mnie tak mocno jak tekst o tej legendarnej ZARADNOŚCI Polskiej.
Właśnie przez tą ZARADNOŚĆ nasz kraj jest roztrzaskiwany w drobny mak bez znieczulenia.
W dobrze prosperujących krajach wszystko opiera się na systemie, który swoim działaniem