Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak sądzicie czy czeka nas exodus młodych polaków? Czy ludzie w końcu się obudzą i wyjadą z tego kraju absurdu?

#bekazpisu #przemyslenia #emigracja

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6308cc1ad9831df4c004ae20
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania jak patrze na miescie to w wieku 25-40 to bardzo malo ludzi, generalnie zostale sama dzieci i młodzież, emeryci i ci co nieduzo zostalo do emerytury, reszta uciekla do miast wojewódzkich i za granicę. Moze byc gorzej? Pewnie będzie ze względu na starzejące społeczeństwo i niski przyrost naturalny, jedynie co ratuje gospodarke to Ukraińcy, ktorym chce się robic za miske ryżu siedząc na wynajmie.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: ja bym wyjechał, ale chyba się boję

jestem #!$%@? w swoim zawodzie, tu jak coś nie pyknie mogę w 1h wrócić do rodziców i szukać nowej pracy bez stresu miesiącami

w takich Niemczech jakby mi coś nie pykło to zostałbym totalnie sam, jakbym długo szukał nowej pracy to pewnie wylądowałbym na ulicy, nie wiem jakie tam mają wymagania wobec pracowników

koniec końców wybieram stabilnie i bezpiecznie, a aktualnie nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: To zależy, na pewno kryzys uderzy w nas mocno, więc może troszkę osób wyjedzie.
Gorzej będzie jeżeli PiS znowu wygra, w szybkim tempie dogonimy Ukrainę w rozwoju. Potrzebna jest nowa opcja, która uprości podatki, naprawi usługi publiczne, zdecentralizuje władzę, utworzy kilka nowych województw (potrzebne są jeżeli nie chcemy, żeby Polska była wielkim grajdołem z kilkoma dużymi miastami, a pomiędzy nimi pustynia), zmniejszy liczbę powiatów i gmin. Nie mówię już
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: " A dlaczego mają wyjeżdżać? Co ma do tego pis? Jak ktoś jest zaradny to sobie poradzi a jak nie jesteś to nigdzie ci nie będzie lepiej ;)"

NIC, absolutnie nic nie potrafi zdenerwować mnie tak mocno jak tekst o tej legendarnej ZARADNOŚCI Polskiej.
Właśnie przez tą ZARADNOŚĆ nasz kraj jest roztrzaskiwany w drobny mak bez znieczulenia.
W dobrze prosperujących krajach wszystko opiera się na systemie, który swoim działaniem
  • Odpowiedz