Aktywne Wpisy

iquiet +28
Ciekawe ile ludzi nagle by zmieniło zdanie na temat wiary gdyby ustawowo ludzie nie wierzący nie mieli dni świąt chrześcijańskich np. wigilii, Wielkanocy itp.. wolnych.
Przecież skoro ktoś nie jest wierzący to po co mu świętować wigilie czy Wielkanoc skoro taka osoba uważa, że to zwykły dzień? Niech zapierdziela jakby to normalny pracujący dzień był ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chrzescijanstwo #bekazkatoli #pytanie
Przecież skoro ktoś nie jest wierzący to po co mu świętować wigilie czy Wielkanoc skoro taka osoba uważa, że to zwykły dzień? Niech zapierdziela jakby to normalny pracujący dzień był ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chrzescijanstwo #bekazkatoli #pytanie

Anoncio2111 +709
Ja p------e, co sie o------o, to ja nawet nie.
W nocy jak byłem w kuchni, zauważyłem że pomidory mi spleśniały, a w winogronach jest pełno robactwa. Stwierdziłem - trudno, trzeba w-----ć.
Zapakowałem to do worka na śmieci, i zostawiłem przy drzwiach żeby to potem wywalić (nie chciało mi się iść do kosza o 3 nad ranem).
Teraz patrzę, worek zniknął. Co się okazało?
Moja babcia go rozwiązała, robaczywe winogrona (które były w worku ze splesniałymi pomidorami) sobie nałożyła na miske, a pomidory k---a gotuje w misce nad palnikiem,
Teraz myślę czy ryzykować wyjazd do dziewczyny, czy zostać w razie gdyby do niej trzeba było wzywać do niej pogotowie.
K---a rok temu jej siłą zabrałem kompot ze spleśniałych truskawek (no bo przecież jak się odkroi to futerko to zupełnie dobre jest).
nie mam do tej kobiety siły...
@RedveKoronny: To nie do końca prawda, dotyczy to produktów "miękkich", taki np ser żółty możesz na luzie odkroić tę część z pleśnią i reszta będzie czysta.
Sam tak wprawdzie nie robię bo aż mnie wzdryga na myśl, że żeby zaoszczędzić jakieś marne grosze nabawię się zatrucia pokarmowego ale pakowanych rzeczy po terminie zjadłem w