Wpis z mikrobloga

Znacie jakieś sposoby na boostowanie chudnięcia? Generalnie od 3 msc biegam i narazie waga leci ładnie w dół. Ale obliczyłem że żeby wrócić do mojej dawnej wagi muszę jeszcze pobiegać z 7-8 msc. Zakładając że będę zrzucał 5kg miesięcznie. Da się to jakoś przyspieszyć?
#przegryw
  • 7
@awkaaoda: to wszystko zależy od bilansu energetycznego, najlepiej nie chudnąć zbyt szybko, bo skonczysz jako skinny fat - 5kg na miesiąc jest na prawdę w porządku, najlepiej dodać jakieś treningi siłowe i iść po kroku, jak masz dużo do zrzucenia to jeszcze możesz mieć wiszącą skórę
Możesz dodać 2 razy w tygodniu saunę, ale 5 kg miesięcznie mniej na redukcji to świetny wynik. Redukcja to nie sprint a maraton. Z opisu wnioskuję że zbijasz ok 30 kg. Mi to zajęło 10 miesięcy bo nie każdego miesiąca będzie leciało równo po 5 kg. No i polecam nie tylko się ważyć ale i mierzyć, chociaż w pasie i udach, bo będą tygodnie gdzie waga może długo stać w miejscu ale
@awkaaoda: z substancji to Yohimbina, amfetamina, kofeina, pseudoefedryna
ale generalnie nie polecam nic poza kofeiną

z innych rzeczy to intermittent fasting (może pomoże ci przyjmować mniej kalorii), dużo błonnika (ewentualnie zacząć suplementować błonnik) i dużo białka (conajmniej 1.8g na kg masy ciała)