Poszukuję jakiegoś sprawdzonego przewodnika po #krakow żeby z różową zwiedzić najciekawsze miejsca. Ktoś z Was korzystał z takich usług i jest w stanie kogoś polecić.
@Kowix: Wybacz za offtop. Ale imho o wiele lepiej wyjdzie Ci zrobić research w sieci, nawet na wykopie. Albo znalezienie lokalsa, który Ci pokaże miasto. Niż jakiś przewodnik, który potrafi ładnie opowiadać bajki mające mało wspólnego z rzeczywistością. @Kowix:
Mieszkałem kiedyś z chłopem, pracującym jako cieć na Wawelu. Gość studiował co prawda prawo ale interesował się historią - mówił mi, że takie kwiatki słyszy od tych przewodników, że
@Matemit: no nie wiem. Mieszkam tu 30 lat, trafiłbym z każdego zaułka w dowolne miejsce nawet po omacku (co nieraz czyniłem po pijaku ( ͡°͜ʖ͡°)) ale nie wydaje mi się żebym potrafił oprowadzić wycieczkę nawet po największych zabytkach krakowskich - bo na co dzień w ogóle mnie nie interesują
#turystyka #podroze
Mieszkałem kiedyś z chłopem, pracującym jako cieć na Wawelu. Gość studiował co prawda prawo ale interesował się historią - mówił mi, że takie kwiatki słyszy od tych przewodników, że