Wpis z mikrobloga

Gdybyście mieli kupić monitor 32'' 4K, to jaki model? (raczej matryca VA niż IPS)

Zbieram po 100 PLN z każdej drużyny i słucham Państwa.

(a tak na poważnie to ciekawi mnie od kiedy zaczyna się sensowna jakość. Ponoć te tanie Samsungi za 1300 PLN to tak naprawdę TV z wywalonym tunerem i szału nie ma). Budżet im taniej tym lepiej, ale powiedzmy okolice 2k. Wypasione Delle niestety odpadają przez cenę :(

#komputery #pcmasterrace #monitory
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

(a tak na poważnie to ciekawi mnie od kiedy zaczyna się sensowna jakość. Ponoć te tanie Samsungi za 1300 PLN to tak naprawdę TV z wywalonym tunerem i szału nie ma). Budżet im taniej tym lepiej, ale powiedzmy okolice 2k. Wypasione Delle niestety odpadają przez cenę :(

@marcel_pijak: No do 2000 zł masz całkiem ok monitory 4K ale tylko 60 Hz i to raczej 27 cali.
  • Odpowiedz
@mamajasia12: Właśnie teraz doczytałem :) To pewnie jednak na Szajsungu się skończy. Szarpnąłbym się na coś lepszego, ale kupuje 2 sztuki i to już robi robotę w ostatecznym rozrachunku. Pooglądam jeszcze testy na jutubach
  • Odpowiedz
@marcel_pijak: wcale bym nie kupił, pracowałem chwilę na 32" i było mi niewygodnie na biurku (wysokość), zdecydowałem się na 34" 1440p w standardzie ultrawide i to robi robotę

Jeżeli koniecznie chcesz 4K 16:9 to 27" to sweetspot (na wysokość identycznie jak 34" UW)

• Odpowiedz