Wpis z mikrobloga

To ja gdy słyszę codziennie w TVP że wszędzie mamy wrogów. Niemcy bo Odra, Czesi bo Turów, Bruksela z całą UE, LGBT, ludzie popierający aborcję i Ci którzy są przeciwko kościołowi. Wszędzie nienawiść, wylewanie brudów, szkalowanie, perfidne kłamstwa. Używanie zwrotów typu "TOTALNA opozycja" w jakim celu? Chyba wywołania strachu u widza/słuchacza. Obrzydzają mi życie w tym kraju codziennie od 2015 roku, z każdym rokiem coraz mocniej. Wczoraj wracając z pracy na odcinku 2km naliczyłem 6 reklam w stylu "Gdzie te dzieci?/Jezus Twoim Panem" (czy coś takiego). Życie i śledzenie sceny politycznej w tym kraju po prostu męczy.
#tvpis #polska #odra #polityka #bekazpisu
Kadet20 - To ja gdy słyszę codziennie w TVP że wszędzie mamy wrogów. Niemcy bo Odra, ...

źródło: comment_16604039754HHD5z2xe0Hu7BrUe43qSp.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@Kadet20: No i każdy kto krytykuje rząd jest antypolakiem, na pewno był komunistą/sbkiem albo miał ojca/dziadka komunistę, a pradziadek może walczył w Wermachcie, przecież jak można krytykować taki dobry dla Polski, najlepszy w całych dziejach ludzkości rząd, a drugiego takiego nigdy nie będzie
  • Odpowiedz
@Kadet20: Rozumiem ciebie doskonale. W tym roku dużo spraw zamknąłem i domykam jeszcze, i rozważam z dziewczyną po nowym roku wyjechać za granicę. Żygam już tym krajem, równa pochyła żeby dostać depresji tutaj.
  • Odpowiedz
@Kanterek @Kadet20
Nawet nie wiecie, jak ja Was rozumiem... To już nie jest kraj do normalnego życia. Dla mnie jest już za późno, ale postaram się zrobić wszystko, aby moje dzieci wyjechały stąd jak najdalej.
Man0lo - @Kanterek @Kadet20
Nawet nie wiecie, jak ja Was rozumiem... To już nie jest...
  • Odpowiedz
@Kanterek: urodzony w PRLu :) Nie chcę tu się uzewnętrzniać. Ale kibicuję młodym, ambitnym, tj. Ty. I jednocześnie ubolewam, że dla tego kraju nie ma już #!$%@? przyszłości. Do 2015 jeszcze była szansa. Jakoś goniliśmy ten "zgnily" zachód. Teraz tak jak Odra, będziemy się podnosić przez pokolenia.
  • Odpowiedz