w ogóle, to zauważyliście, że kucyki piją cydr, który jest alkoholowym trunkiem ze sfermentowanych jabłek? Chyba nawet coś musieli kombinować aby dostać rating TV-Y (rating w USA oznaczający program TV dla widzów w dowolnym wieku). #kucyki #mlp #mylittlepony #cydr #alkohol
@lionbest: Tak, ale w odcinku super speedy squeezy cider squeezy 6000 są pewne sugestywne zachowania jak niesamowita potrzeba picia przypominająca uzależnienie, co zauważył kanał littleshyfim na youtube.
@blargotron: O ile pamiętam dobrze (dawno oglądałem) w pierwszych sezonach gdzieś było jawne odwołanie do picia, kiedy widać kuca wyrzucanego z baru solnego.
@Emir_Komuny_Bananowej: Nie mogę sobie przypomnieć, całkiem możliwe. Przypomniało mi się Them's Fightin' Herds za to, gdzie walutą wśród reniferów jest dosłownie sól.
@blargotron: Teoretycznie w MLP jest to cydr nie zawierający alkoholu, ten z procentami nazywa się "hard cider". Ale! Charakterystyczna dla tego drugiego jest dość obfita piana, podobnie jak na piwie, co w serialu widać już wyraźnie (⌐͡■͜ʖ͡■) No i na zwykły cydr bez alko kuce raczej nie czekałyby z utęsknieniem w takiej kolejce ;)
w ogóle, to zauważyliście, że kucyki piją cydr, który jest alkoholowym trunkiem ze sfermentowanych jabłek? Chyba nawet coś musieli kombinować aby dostać rating TV-Y (rating w USA oznaczający program TV dla widzów w dowolnym wieku).
#kucyki #mlp #mylittlepony #cydr #alkohol
No i na zwykły cydr bez alko kuce raczej nie czekałyby z utęsknieniem w takiej kolejce ;)