Aktywne Wpisy
CZY NA NOCNEJ JEST JAKIŚ MODERATOR? PYTAM BO JEDEN MIREK PRZED CHWILĄ NAPISAŁ, ŻE IDZIE SIĘ ZABIĆ. NIE WIEM CO PODAĆ W ZGŁOSZENIU.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zupa krem z papryki.
Chcę:
przysmażyć cebulę, czosnek, tartą marchew, dodać później paprykę w kostkę, przysmażyć.
Przyprawić tymiankiem, papryką wędzoną, trochę płatków chilli, sól, pieprz.
Zalać bulionem, dodać koncentratu i po 10min duszenia zmiksować.
Podam to z grzankami i oprószę zieloną cebulką.
Czy przypalenie papryki/upieczenie w piekarniku przed wrzuceniem na patelnie do marchewki i cebuli coś da czy nie warte zachodu babranie się za małe walory smakowe?
#gotujzwykopem
Jako że zaczął się sezon to będę robić przecier paprykowy do słoiczków. Trzeci rok go tu promuje bez skutku ;) Jesli chodzi o gotowanie, smażenie papryki to zachęcam Cie do kupienia sobie w internecie pasty paprykowej gochuchang która jest ostra, ma mnóstwo umami i wędzony posmak, przestaniesz kupować wędzoną paprykę. W internecie sporo tańsza niż w biedrze
Tak czy inaczej to kwestia przyzwyczajenia podniebienia, mi kimchi 2 dniowe nie smakuje, musi postać ze 2 tygodnie, poza tym za każdym razem je bardziej lubię ale na początku to średnio mi to podeszło, był mały rzyg, jeszcze