Wpis z mikrobloga

#praca #dzieci #pracait
Czy bardzo nie wporządku będzie zacząć pracę od października w nowej firmie, kiedy planuje się, że żona urodzi w podobnym czasie i będzie się chciało wziąć urlop ojcowski od razu ?

Pracodawcy zamierzam o tym powiedzieć przed podpisaniem umowy ;)
  • 20
  • Odpowiedz
@A_R_P: no pytam bo może ktoś ma podobne doświadczenie i chodzi mi jak to może być w nowej firmie odebrane.

Nie zamierzam robić tego kosztem tego małego człowieka - nawet troche o nim myślę bo obecnie pracuję hybrydowo a chciałbym pracować całkowicie/w większości zdalnie by zwłaszcza na początku być przy nim ;)
  • Odpowiedz
@taktoto: też to tak widzę, zwłaszcza że nie ukrywam tego na rozmowach ;) W zasadzie oferta trafiła się sama nawet nie planowałem zmieniać pracy no ale... jak już się zacznie to potem już idzie ;)
  • Odpowiedz
@PLC4EVER Ciesz się na te dwa tygodnie i nie przejmuj niczym. Każdy normalny pracodawca to zrozumie a tymi nienormalnymi nie ma co się przejmować.
Ten czas jest tego wart
  • Odpowiedz
@PLC4EVER: Bez sensu brać od razu ojcowski. Mozesz dostać na początek opiekę na żonę która wychodzi ze szpitala (2tyg), a tacierzyński wykorzystać później lub wziąć po opiece i wtedy masz miesiąc
  • Odpowiedz
kontraktornia, która mnie wynajmnie do klienta z zagranicy

@PLC4EVER: Ale Ty jesteś w konteaktorni na UOP? Bo jak jesteś kontraktorem na b2b to takiego czegoś nie mabjak urlop ojcowski, chyba że sam sobie zrobisz. Chociaż wtedy dostaje się jakiś zasiłek to można to nazwa urlopem
  • Odpowiedz