Aktywne Wpisy
Fifth_Element +2043
Ale dziś #!$%@? w robo XD. Jeśli ten wpis osiągnie dzisiaj 2187 plusy (no powiedzmy do rana), to dorysuję kolejny poziom trójkąta sierpińskiego. Będę to robił codziennie aż do momentu, kiedy nie zbierze się odpowiednia liczba plusów lub wyrzucą mnie z roboty.
#glupiewykopowezabawy #informatyka #matematyka #trojkatsierpinskiego
#glupiewykopowezabawy #informatyka #matematyka #trojkatsierpinskiego

cpt_foley +140
#!$%@? nie mogę się otrząsnąć po tym filmiku z Poznania. Ogrom bólu i bezradności w krzyku tej dziewczyny jest porażający. Z nieba do piekła przez jedno pociągnięcie spustu, i to przez kogoś z którym była kilka lat temu. Oglądałem setki filmów pełnych krwi, linczów i egzekucji, ale czegoś tak emocjonalnie rozdzierającego nigdy. Aż musiałem sobie uspokajacz zaaplikować. #poznan #mordercy #przemyslenia

- mam selecta https://getbootstrap.com/docs/5.2/forms/select/
- mam funkcja1 i funkcja2
- mam obiekt
'a': funkcja1
'b': funkcja2
- mam wyciąganie object.keys by były one przypisywane do selecta. Tzn. dodam sobie c:funkcja3, to będzie ta opcja 'c' dostępna z listy
- mam listenera, który sprawdza i z powodzeniem odczytuje, która opcja została wybrana ale nie chce mi uruchamiać przypisanych funkcja1 i funkcja2.
Ma ktoś podpowiedź? Może to w ogóle głupi pomysł tak to rozwiązywać? Chciałem względnie łatwo dodawać nowe opcje i uniknąć łańcuszka IFów.
Z tymi nawiasami wyżej, to jeśli je zostawię, funkcja się sama wykonuje, ale w konsoli puszczając alloys2[0]; daje object undefined. Jeśli nawiasy usunę, to to samo zwraca wypisuje w konsoli treść funkcji, ale jej nie uruchamia :/
jak dajesz function1() to ją wykonujesz niezależnie od miejsca, jak dasz samo function1 to jest to referencja do funkcji i jeżeli dasz [function1] i później chcesz ją odpalić \ tej tablicy to dajesz tablica[0]()
zacząłem próbować wszystkiego na Twoim kodzie i już wiem o co chodzi. Nawiasy z pierwszego komentarza wczoraj się nauczyłem, że mają znaczenie.
okroiłem to do tego i zauważ, ze alert dupa wykonuje się tylko z uwagi na nawiasy w wierszu 10
function a() {
alert("dupa");
}
const arr = [a];
const c = [a];
const obj = {
a: "abc",
b: a(),
c: a
};
c[0];
alert(obj["a"]);