Z #lgbt jest tak jak z modą na #hiphop - w 2005 nosiłem szerokie sznurówki, adidasy, szerokie spodnie, goliłem łeb na łyso. Dzisiaj młodzież sądzi, że to zajebiście być gejem, lesbijką lub transem xD #bekazlewactwa #takaprawda
@camaro96: wystarczy zobaczyć co młodzi oglądają na netflixach, jak się zachowują, co wrzucają na tiktoki, czy nawet jak się ubierają. 12-13 letnie dzieci z tęczowymi torbami, emblematami czy innym oznakowaniem to norma
@Omicron: Mi to bardziej wygląda na modę na to, co serwują media i ktoś, kto chce na tym zarobić, czyli coś co zawsze było, jest i będzie, niż na sprawy seksualne. W końcu nie da się zmienić sobie orientacji. Zapodaj przykłady - pośmieszkujemy z bezmyślnego konsumpcjonizmu.
@camaro96: da się zmienić orientację, a negowanie tego, to bzdura głoszona przez środowiska LGBT. Orientacja to w dużej mierze błędy wychowania. Np. brak ojca czy nadopiekuńcza matka. Jedynie prawdziwy trans może być wrodzonym zaburzeniem.
Osadzeni więźniowie dostosowują swoje preferencje względem możliwości (jednopłciowe więzienia), a dzisiaj mamy postępującą globalizację - również na rynku matrymonialnym.
@patrolez: No czuje się w miarę pewny, że nie byłbym w stanie zmienić swojej orientacji, nawet gdybym chciał. Dziwne, że to zawsze konserwy są przekonane o tym, że to kwestia woli ( ͡°͜ʖ͡°)
@aegispolis: no to posługujesz się dowodem anegdotycznym, a zachowania więźniów są potwierdzone "naukowo".
Przenieśmy teraz pewne bariery "więzienne" na realia np.: ↘️ "więzienia" wynikającego z presji społecznych, ↘️ przypadkowo powstałej bariery, która polega na zwiększaniu szans wpadnięcia w bańkę informacyjną "G", względem grup/baniek informacyjnych "A", "B", "C", "D"...
no to posługujesz się dowodem anegdotycznym, a zachowania więźniów są potwierdzone "naukowo".
@patrolez: Naukowo to jest potwierdzone, że te zachowania nie mają nic wspólnego ze zmianą orientacji. Pokaż mi najpierw te badania, które pokazują, że orientacja seksualna jest kwestią woli, to się chętnie do nich odniosę. Póki co, nie mam do czego.
No i nawet, gdybyś znalazł ten dowód, a nie znajdziesz, to polecam zadać sobie pytanie - co by
da się zmienić orientację, a negowanie tego, to bzdura głoszona przez środowiska LGBT. Orientacja to w dużej mierze błędy wychowania. Np. brak ojca czy nadopiekuńcza matka.
@aegispolis: na kryterium odnalezienia "szczęścia" życiowego dopasowanego tak, aby redukować "napięcia/naprężenia" fizyczne i psychiczne, składa się zapewne nieosiągalna do zamodelowania przez dzisiejszy stan nauki liczba czynników, więc na pewno nikogo do niczego bym nigdy nie zmuszał.
Jednak wydaje mi się, że wpływać na zachowania ludzkie, to nie tylko można poprzez narzucanie woli, ale można też wpływać poprzez albo ostracyzm (nazwijmy to "karaniem"), albo poprzez obiecywanie/zachęcanie (nazwijmy to nagradzaniem) za jakieś zachowania.
Ponieważ często wektor "nagroda-kara" jest niczym kij z dwoma końcami, czy niczym bieguny magnesu, czy działa jak III zasada dynamiki: akcja-reakcja, to nagradzając, da się zaciemnić fakt, że ktoś został ukarany, albo karając, da się zaciemnić
Jednak wydaje mi się, że wpływać na zachowania ludzkie, to nie tylko można poprzez narzucanie woli, ale można też wpływać poprzez albo ostracyzm (nazwijmy to "karaniem"), albo poprzez obiecywanie/zachęcanie (nazwijmy to nagradzaniem) za jakieś zachowania.
@patrolez: No ale kto ci daje prawo do ustalania tego, jak inni mają żyć? Rozumiem odrzucasz ideę liberalizmu, jako ideologii w ogóle, tak?
Ostatecznie i tak dopiero może za 100 lat się to się wyjaśni, gdy ludzie będą dożywać swojej starości i będą dzielić się swoimi wnioskami z podjętych decyzji życiowych przez siebie i swoich znajomych.
Kończąc to, jeszcze dodam: albo nie będą dożywać swojej starości i będą przedwcześnie kończyć, co też będzie ostatecznie składową do wniosków z obecnego motywu/tematu/światopoglądu przewodniego na Zachodzie.
@patrolez: @aegispolis: Więźniowie nie zmieniają swojej orientacji seksualnej. Tutaj jest artykuł o tym, fragment wklejam, ale polecam całość, bo jest więcej o tym, oraz wyjaśnienie o co chodzi z tym dosiadaniem:
Także u ludzi występuje dosiadanie i to jak najbardziej seksualne. Na przykład legendarne gwałty więzienne. Największy bandzior mógłby z powodzeniem ulżyć sobie dzięki masturbacji, ale często wybiera stosunek analny. Czy jest on przyjemniejszy? Trudno powiedzieć, ale jedno
Więźniowie nie zmieniają swojej orientacji seksualnej.
@R187: niby tak, ale jeżeli gość ma dożywocie w ramach barier/więzienia, a na drugiego człowieka raczej patrzy się przez pryzmat objawowy, to w sumie nie ma zbytnio tutaj różnicy.
Więzień nawet mógłby nawet utożsamiać się z ulubionym przez hejterów helikopterem bojowym, ale całe życie rozładowywał napięcie z osobami o tej samej płci.
Teraz mi się nasunął ciekawy przypadek. Jak się będzie zachowywać taki jegomość/jegomościna,
Dzisiaj młodzież sądzi, że to zajebiście być gejem, lesbijką lub transem xD
#bekazlewactwa #takaprawda
Skąd taki trend? Pierwsze słyszę, wyjaśnij w detalach, proszę.
Zapodaj przykłady - pośmieszkujemy z bezmyślnego konsumpcjonizmu.
@Omicron: Aby stwierdzić, że orientacja jest kwestią mody, czy wyboru, to trzeba być konserwą kryptogejem, który jeszcze walczy chyba xD
@Omicron: gdzie ty masz tę młodzież? Stwierdzasz takie fakty po kilku g---o-filmikach z TikToka? XD
Osadzeni więźniowie dostosowują swoje preferencje względem możliwości (jednopłciowe więzienia), a dzisiaj mamy postępującą globalizację - również na rynku matrymonialnym.
@patrolez: No czuje się w miarę pewny, że nie byłbym w stanie zmienić swojej orientacji, nawet gdybym chciał. Dziwne, że to zawsze konserwy są przekonane o tym, że to kwestia woli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przenieśmy teraz pewne bariery "więzienne" na realia np.:
↘️ "więzienia" wynikającego z presji społecznych,
↘️ przypadkowo powstałej bariery, która polega na zwiększaniu szans wpadnięcia w bańkę informacyjną "G", względem grup/baniek informacyjnych "A", "B", "C", "D"...
@patrolez: Naukowo to jest potwierdzone, że te zachowania nie mają nic wspólnego ze zmianą orientacji. Pokaż mi najpierw te badania, które pokazują, że orientacja seksualna jest kwestią woli, to się chętnie do nich odniosę. Póki co, nie mam do czego.
No i nawet, gdybyś znalazł ten dowód, a nie znajdziesz, to polecam zadać sobie pytanie - co by
@Omicron: Ale p---------e xD
Ponieważ często wektor "nagroda-kara" jest niczym kij z dwoma końcami, czy niczym bieguny magnesu, czy działa jak III zasada dynamiki: akcja-reakcja, to nagradzając, da się zaciemnić fakt, że ktoś został ukarany, albo karając, da się zaciemnić
@patrolez: No ale kto ci daje prawo do ustalania tego, jak inni mają żyć? Rozumiem odrzucasz ideę liberalizmu, jako ideologii w ogóle, tak?
@aegispolis: nie roszczę sobie do tego prawa i nie odrzucam liberalizmu.
W tym wątku trochę próbuję pokazać, że te kwestie jednak mogą z jakimś prawdopodobieństwem podchodzić znaczeniowo pod słowo "moda" lub być temu
Kończąc to, jeszcze dodam: albo nie będą dożywać swojej starości i będą przedwcześnie kończyć, co też będzie ostatecznie składową do wniosków z obecnego motywu/tematu/światopoglądu przewodniego na Zachodzie.
@R187: niby tak, ale jeżeli gość ma dożywocie w ramach barier/więzienia, a na drugiego człowieka raczej patrzy się przez pryzmat objawowy, to w sumie nie ma zbytnio tutaj różnicy.
Więzień nawet mógłby nawet utożsamiać się z ulubionym przez hejterów helikopterem bojowym, ale całe życie rozładowywał napięcie z osobami o tej samej płci.
Teraz mi się nasunął ciekawy przypadek. Jak się będzie zachowywać taki jegomość/jegomościna,