Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +51
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +62
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
#adhd
@nafukanyXD: O właśnie o ten lek mi chodziło.
I jak rozumiem pogarsza lęki, ale nie te wywoływane stricte przez ADHD? O ile takie u Ciebie występują.
A jak ogólnie oceniasz swoją sytuację w porównaniu z tym jak było zanim zacząłeś brać leki?
Tak pytam nachalnie, bo po prostu dla mnie to jest totalny abstrakt że może faktycznie być lepiej w tej całej #!$%@? związanej z adhd
Skutków ubocznych żadnych, tylko ja chłop zdrowy, ciśnienie w normie, puls koło 60 normalnie, dobija najwyżej do 80 na lekach także czilera.
Na lekach wydaję się bardziej czujny i bardziej kontroluje własne impulsy i nadpobudliwość ruchowa znika. Przed lekami to nie mogłem przed biurkiem usiedzieć przez kilkanaście minut bez wstania i chodzenia po pokoju; już nie wspominając o przeczytaniu jakiejś książki. Co do skupienia, to jestem bardziej, ale powiedziałbym że dalece temu do ideału. Możliwe, że to jeszcze nie jest "to". Spróbuję jeszcze 30 mg w
A bierzesz coś jeszcze do medi? Jakieś witaminy itd, bo podobno da się takim rzeczom w ten sposób zapobiegać
d3 2000j i omega3 tak, że epa + dha >= 1000mg, epa:dha = 3:2 w moim przypadku
@cringecringecringehooolybased: To jest jeden z najrzadziej wspominanych, a najlepszych efektów leczenia. Wycinka robi się sama ( ͡° ͜ʖ ͡°)