Wpis z mikrobloga

Elko ADHDowe świry, jaka dawka #medikinet na Was działa? I jakie to działanie faktycznie jest? Co się zmienia w Was po zażyciu? Ja biorę wersję CR od około tygodnia i co parę dni zwiększam dawkę. Dziś wziąłem 30mg ale nie czuję jakbym cokolwiek zażył. Ani nic się nie pogarsza, ani nic się nie polepsza. A okropnie mnie ciekawi jak to realnie wpływa na funkcjonowanie. Jest też ten drugi popularny lek, który niektórzy z tego co widziałem tutaj biorą, bo medi nie zadziałał. Też chętnie się dowiem jak to wyglądało ze zmianą leku i jak ten nowy działa. Nie pamiętam jego nazwy xd

#adhd
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jest Concerta
@nafukanyXD: O właśnie o ten lek mi chodziło.
I jak rozumiem pogarsza lęki, ale nie te wywoływane stricte przez ADHD? O ile takie u Ciebie występują.
A jak ogólnie oceniasz swoją sytuację w porównaniu z tym jak było zanim zacząłeś brać leki?
Tak pytam nachalnie, bo po prostu dla mnie to jest totalny abstrakt że może faktycznie być lepiej w tej całej #!$%@? związanej z adhd
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: wszystkie lęki pogarsza. Te leki działają na noradrenalinę także potrafi cie wystrzelić tak ze czujesz się jak na polowaniu, tylko ze to ty jesteś tym na kogo się poluje ( ͡° ͜ʖ ͡°) przynajmniej u mnie tak działa. Lekarz zapisał beta blockery ale one mam wrażenie niwelują działanie leków na ADHD wiec mam zamiar przejść na pregabaline zamiast nich oraz lewodope żeby zwiększyć ilość dopaminy.
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: W sumie na mnie to i 10mg cr działało. Jestem teraz na 20mg cr i bardziej pobudzony chyba jestem w pozytywnym sensie -- więcej energii do działania. Lęków nie miałem nigdy i nadal nie mam. Chyba raz byłem trochę spięty po lekach, a tak to można powiedzieć że częściej jestem spięty jak lek schodzi niż w trakcie.

Skutków ubocznych żadnych, tylko ja chłop zdrowy, ciśnienie w normie, puls koło 60 normalnie, dobija najwyżej do 80 na lekach także czilera.

Na lekach wydaję się bardziej czujny i bardziej kontroluje własne impulsy i nadpobudliwość ruchowa znika. Przed lekami to nie mogłem przed biurkiem usiedzieć przez kilkanaście minut bez wstania i chodzenia po pokoju; już nie wspominając o przeczytaniu jakiejś książki. Co do skupienia, to jestem bardziej, ale powiedziałbym że dalece temu do ideału. Możliwe, że to jeszcze nie jest "to". Spróbuję jeszcze 30 mg w
  • Odpowiedz
@nafukanyXD: No właśnie cholera często ten adderall się pojawia w dyskusjach nt. ADHD. Może da się go jakoś ściągnąć z darkwebu, ale no ja o tym póki co nie myślę xd

a tak to można powiedzieć że częściej jestem spięty jak lek schodzi niż w trakcie.

A bierzesz coś jeszcze do medi? Jakieś witaminy itd, bo podobno da się takim rzeczom w ten sposób zapobiegać

Na lekach wydaję się bardziej czujny i bardziej kontroluje własne impulsy i nadpobudliwość ruchowa znika. Przed lekami to nie mogłem przed biurkiem usiedzieć przez kilkanaście minut bez wstania i chodzenia po pokoju; już nie wspominając o przeczytaniu
  • Odpowiedz
@cringecringecringehooolybased: W obecnej chwili jestem na dawce 30mg CR. Narazie jestem na dobieraniu mi dawki odpowiedniej, lekarz mi ją stopniowo zwiększa - pierwszy tydzień 10mg, drugi 20 mg, trzeci i czwarty tydzień 30 mg (na tym etapie jestem aktualnie) piąty tydzień 40 mg, szósty tydzień 50 mg i siódmy 60 mg, później następuje wizyta. Z każdą zwiększoną dawką zauważam kolejne pozytywne skutki. Np. Gdy wchodzę do sklepu w godzinach szczytu,
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: decyzyjność jest u mnie zwiekszona, nie zastanawiam się że mam coś do zrobienia tylko to robię (przeważnie) Jestem zmotywowany do zmiany życia na lepsze. Po 6-7h mam ogromny brak motywacji i jestem rozdrażniony. Po ustaleniu dawki CR która jest dla mnie odpowiednia bede miał wydłużany czas działania Medikinetem IR, muszę się przemęczyć.
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2:

A bierzesz coś jeszcze do medi? Jakieś witaminy itd, bo podobno da się takim rzeczom w ten sposób zapobiegać

d3 2000j i omega3 tak, że epa + dha >= 1000mg, epa:dha = 3:2 w moim przypadku

A to ja mogę siedzieć w miarę spokojnie, tylko prawie zawsze czymś stukam, albo jakieś drobne ruchy wykonuję kończynami/palcami. A książek z jakiego powodu nie mogłeś czytać? Też z potrzeby ruchu, czy nie mogłeś się skupić w ogóle na tym co czytasz i przez to nie wiedziałeś co czytasz? Czy obie te rzeczy, albo jeszcze
  • Odpowiedz
A i w sumie z przyjemnych jeszcze rzeczy, których nawet nie oczekiwałem to wywalenie złych nawyków, które wynikały tylko i wyłącznie z nudy i pogoni za dopaminą. 2 miesiące na lekach, ani razu żadnych słodyczy, przekąsek, chipsów -- NIC. 0 wysiłku w to włożone. Tak samo masturbacja. Można to podpiąć pod zwiększenie silnej woli, no i tą duża decyzyjność i motywację do polepszenia życia.
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: Na mnie działa ok w dawkach od 10mg, pomaga w utrzymaniu koncentracji, głównie przydaje się do pracy, która wymaga skupienia. Najlepiej zażyć lek i od razu siadać do roboty, wtedy pomaga w utrzymaniu uwagii na tym co robię, ale i tak trzeba się zebrać i do tego usiąść. Jak leżę i nic nie robię to mogę dalej leżeć i nic nie robić xD
  • Odpowiedz