Aktywne Wpisy
WykopX +2347
Majtczaki pozywają wykop.pl na 1,5 miliona zlotych oraz oczekują ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
Nie wiem jak można udostępnić zdjecia, które nie zostaly opublikowane. No ale wszyscy wiemy, że zostaly opublikowane ( ͡º ͜ʖ͡º)...przez fotografa, który je robił.
- 500 000 zł od wykopu zadośćuczynienia dla żony Majtczaka
- 1 000 000 zł (milion zł) od
tomek_27 +247
problem w tym ze z silnika wychodzi jeden czterozylowy kabelek - uziemienie i trzy uzwojenia, tylko rezystancja na nich jest bardzo rozna (nie, nie jest uszkodzony, sprawny inny wentylator ma tak samo) typu na jednym jest cos kolo 30Ω a na drugim dwa razy tyle, a trzeciego nie pamietam, w kazdym razie no nie rowne
czy jak podepne go do trzech faz (z wywaleniem kondensatora) to nierowne uzwojenia nie zaszkodza falownikowi albo wentylatorowi? czy podlaczyc go do dwoch faz z pominieciem trzeciej ale przez kondensator (jak zwykle polaczenie 230 z gniazdka)?
ma prawo to jakos dzialac, czy trzeba szukac jakiegos wentylatora na 3f 230v?
normalnie siedze w samych kabelkach i na falownikach sie nie znam
#elektryka
@auCwSlorpoaSh5TGXogPfUDhO8s9EJ99ecW: całkiem możliwe że wywali uszkodzenie silnika
czy teoretycznie mozna taki zestaw spiac ze soba? wydaje mi sie ze na samej dmuchawie, nawet na 100% nie powinien sie mocno do tych 0.37kw zblizyc. jakby to mialo byc cos przez kolo pasowe i pasek, gdzie jest mozliwosc ze opor
@Voyo: pokaż taki do silnika jednofazowego jestem niezmiernie ciekaw skąd go weźmiesz